Voortplantingsgeneeskunde

Schrijf je nu in

Voortplantingsgeneeskunde is een jong specialisme dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Door veel onderzoek en vernieuwde technieken kunnen we steeds meer patiënten met fertiliteitsproblemen helpen. Bij Amsterdam UMC Academie kunt u een scholing volgen over dit boeiende specialisme.

Tijdens de scholing leert u van en met elkaar door initiatief te nemen, te luisteren, vragen te stellen, te discussiëren, kennis te delen en actief bezig te zijn. Dit wordt gestimuleerd door gebruik te maken van kenmerken van Team Based Learning.

De cursusdagen zullen afwisselend worden ingevuld door het uitvoeren van gezamenlijke opdrachten, te verdiepen in de theorie en door het volgen van interessante lezingen en/of discussies.

De cursus beslaat vier dagen. Voor aanvang krijgt u toegang tot de digitale leeromgeving. Hierin treft u relevante informatie over de theorie en de voorbereidingen. Tijdens de cursusdagen voert u gezamenlijke opdrachten uit, u verdiept de theorie en volgt interessante lezingen en/of discussies.

Doktersassistenten kunnen ook aan deze cursus deelnemen. U dient dan eerst de cursus Voortplantingsgeneeskunde: basiskennis  te volgen. Deze duurt 1 dag.

Klik voor de prijs op: Praktisch.

Een greep uit de onderwerpen die behandeld worden

 • anatomie/fysiologie van de man en de vrouw
 • embryonale ontwikkeling
 • subfertiliteit: oorzaken, onderzoek en behandeling 
 • echoscopisch onderzoek
 • bespreekbaar maken van seksualiteit 
 • verliesverwerking 
 • gesprekstechnieken 
 • juridische aspecten
 • genetische oorzaken van infertiliteit
 • ethische dilemma’s
 • verpleegkunde: onderzoek, preventie en GVO

Elke dag start met een toets over de onderwerpen vanuit de voorbereiding. De uitkomst bespreekt u met uw teamleden.

Doelgroep

Verpleegkundigen werkzaam op een polikliniek of behandelcentrum voor IVF en voortplantingsgeneeskunde.

Duur

4 dagen

Data

14 oktober, 15 oktober, 11 november en 12 november 2024

Prijs

€ 1.167 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Bent u medewerker van locatie AMC? Schrijf u dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 1.443 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

De cursusprijs is inclusief alle benodigde materialen (lesboek, digitale leeromgeving etc.).

Voorbereiding

Wij vragen u de lessen voor te bereiden via de e-learning en een boek. Toegang tot de e-learning en het boek ontvangt u ruim voor aanvang van de scholing. Elke cursusdag start met een toets. De uitkomst bespreekt u in groepsverband met uw teamleden. Het is geen toets waarbij u iets wel of niet haalt.

Locatie

Amsterdam UMC  Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

Amsterdam UMC Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het VOG, onderdeel van Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Amsterdam UMC  Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Jitta Reddingius

Ook interessant?

 1. Voortplantingsgeneeskunde is een jong specialisme dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft en...
  Bekijk