Voortplantingsgeneeskunde

Schrijf je nu in

Voortplantingsgeneeskunde is een jong specialisme dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Door veel onderzoek en vernieuwde technieken kunnen we steeds meer patiënten met fertiliteitsproblemen helpen. VUmc Academie organiseert deze zeer succesvolle cursus voor verpleegkundigen.

Wij hebben de cursus de afgelopen periode herzien. Wij gaan gebruik maken van kenmerken van Team Based Learning. Dit is een vernieuwde en eigentijdse onderwijsvorm waarbij u als deelnemer vooral leert van elkaar door initiatief te nemen, te luisteren, vragen te stellen, kennis te delen en actief bezig te zijn. Op deze wijze komt u tot betekenisvol leren.

De cursusdagen zullen afwisselend worden ingevuld door het uitvoeren van gezamenlijke opdrachten, te verdiepen in de theorie en door het volgen van interessante lezingen en/of discussies.

De cursus zal vier dagen beslaan waarin u toegang krijgt tot onze digitale leeromgeving. Dit zal de basis vormen van deze cursus. Hier treft u alle informatie betreft de cursus, de voorbereiding, maar ook interessante artikelen en/of filmpjes.

De cursus sluit aan bij de taken, bevoegdheden en competenties die de Beroepsvereniging V&VN (BOG) heeft geformuleerd in het beroepsdeelprofiel van de  voortplantingsgeneeskunde-verpleegkundige.

Dokterassistenten kunnen ook aan deze cursus deelnemen. U dient dan eerst de cursus Voortplantingsgeneeskunde: basiskennis  tevolgen, deze duurt 1 dag.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Een greep uit de onderwerpen die behandeld zullen worden

 • anatomie/fysiologie man vrouw
 • embryonale ontwikkeling
 • subfertiliteit: oorzaken, onderzoek en behandeling 
 • echoscopisch onderzoek
 • bespreekbaar maken van seksualiteit 
 • verliesverwerking 
 • gesprekstechnieken 
 • juridische aspecten
 • genetische oorzaken van infertiliteit
 • ethische dilemma’s
 • verpleegkunde: onderzoek, preventie en GVO

Elke lesdag zal er een toets plaatsvinden aan het begin van de cursusdag over de onderwerpen vanuit de voorbereiding. De uitkomst zult u in groepsverband met uw teamleden bespreken.

Doelgroep

 • Verpleegkundigen werkzaam op een polikliniek of behandelcentrum voor IVF en voortplantingsgeneeskunde
 • Elke lesdag zal er een toets plaatsvinden aan het begin van de cursusdag over de onderwerpen vanuit de voorbereiding. De uitkomst zult u in groepsverband met uw teamleden bespreken.

Duur

4 dagen

Data

25 maart, 26 maart, 15 april en 16 april 2024

Prijs 2024

€ 1.167,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 1.443,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

De cursusprijs is inclusief alle benodigde materialen (lesboek, digitale leeromgeving etc.).

Locatie

VUmc Academie
Medische Faculteit
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het VOG, onderdeel van Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer-Cornet

Ook interessant?

 1. Voortplantingsgeneeskunde is een jong specialisme dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft en...
  Bekijk