Ziekenhuispsychiatrie Verpleegkundige

De opleiding ‘Ziekenhuispsychiatrie Verpleegkundige’ is wat voor jou wanneer je graag zorg wilt bieden aan patiënten met een complexe somatisch-psychiatrische comorbiditeit.

Somatische en geestelijke gezondheidszorg groeien steeds meer naar elkaar toe. In de top tien van meest voorkomende chronische ziekten staan vier psychiatrische aandoeningen: depressie, angststoornissen, verslaving en dementie. Zo'n 40% van mensen met lichamelijke klachten heeft ook last van psychische klachten. Deze worden vaak onvoldoende onderkend. Aan de andere kant hebben psychiatrisch patiënten vaak lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en maagdarmleverstoornissen die onder- of onbehandeld blijven.

De opleiding ziekenhuispsychiatrie kent de volgende leereenheden:

  • Introductie
  • Klinisch redeneren
  • Psychopathologie en farmacologie
  • Somatisch/psychiatrische comorbiditeitszorg 
  • Ketenzorg 

Klik hier voor het lesdagenoverzicht van de opleiding. Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen. Kijk onder het tabblad 'praktisch' voor meer informatie over losse leereenheden.

Inschrijfprocedure

Als je je wilt inschrijven voor de opleiding moet je een leerarbeidsovereenkomst hebben met een instelling. Je leidinggevende beschikt over het inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier kun je ingevuld en ondertekend door de instelling, digitaal opsturen naar aanmeldingenamsac@vumc.nl. Zodra wij je inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je de bevestiging per mail.

Doelgroep

Verpleegkundige met een dienstverband met een instelling

Duur

13 maanden, waarvan 24 lesdagen.

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@vumc.nl.

Accreditatie

Voor deze opleiding kan in samenspraak met de Amstel Academie een CZO (College Zorg opleidingen) erkenning worden aangevraagd.

Vrijstellingen

Vrijstellingen zijn mogelijk bij eerder gevolgde opleidingen die van toepassing zijn, in overleg met de instelling.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze verpleegkundige vervolgopleiding is het volgende vereist:

  • registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • een dienstverband met de instelling van waaruit u de opleiding volgt

Meer informatie? Vraag het aan

Annette de Jong