Ziekenhuispsychiatrie Verpleegkundige

De opleiding ‘Ziekenhuispsychiatrie Verpleegkundige’ is wat voor je wanneer je graag zorg wilt bieden aan patiënten met een complexe somatisch-psychiatrische comorbiditeit.

Somatische en geestelijke gezondheidszorg groeien steeds meer naar elkaar toe. In de top tien van meest voorkomende chronische ziekten staan vier psychiatrische aandoeningen: depressie, angststoornissen, verslaving en dementie. Zo'n 40% van mensen met lichamelijke klachten heeft ook last van psychische klachten. Deze worden vaak onvoldoende onderkend. Aan de andere kant hebben psychiatrisch patiënten vaak lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en maagdarmleverstoornissen die onder- of onbehandeld blijven.

De opleiding ziekenhuispsychiatrie verpleegkundige kent de volgende leereenheden:

  • Introductie
  • Klinisch redeneren
  • Psychopathologie en farmacologie
  • Somatisch/psychiatrische comorbiditeitszorg 
  • Ketenzorg 

Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen. Kijk onder het tabblad 'praktisch' voor meer informatie over losse leereenheden.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt er door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. De inschrijving is alleen mogelijk d.m.v. de inschrijflink.

Doelgroep

Verpleegkundige met een dienstverband.

Duur

12 - 15 maanden, waarvan 24 lesdagen.

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@vumc.nl.

Erkenning

De opleiding tot Ziekenhuispsychiatrie Verpleegkundige is CZO (College Zorg opleidingen) erkend.

Vrijstellingen

In overleg met de instelling zijn vrijstellingen mogelijk indien er reeds opleidingen zijn gevolgd met relevante vakken.

Algemene voorwaarden

Bij inschrijving voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Amstel Academie. Je vindt hier o.a. onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze verpleegkundige vervolgopleiding is het volgende vereist:

  • registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • een dienstverband bij de instelling van waaruit je de opleiding volgt

Meer informatie? Vraag het aan

Marianne Nab