Corona en de zelfzorg voor de jonge dokter

Gepubliceerd op: Thu May 27 09:24:00 CEST 2021

Studioo talks aflevering 5

Studioo talks is dé podcastserie voor en met studenten geneeskunde. Het zijn bijzondere tijden: waar studenten normaliter met honderden tegelijk in de medische faculteit koffie drinken, practica volgen, over het campusterrein lopen en in het ziekenhuis college volgen, zijn zij nu vooral thuis. Gelukkig mogen we sinds mei weer af en toe een werkgroep of een practicum volgen op de campus. Maar het houdt niet over. Studieadviseurs Marjolein Pouw en Renate Dekker zien in de praktijk waar zij tegenaan lopen. In deze vijfde aflevering spreekt Marjolein Pouw met KNO-arts en auteur van het boek ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’ Froukje Verdam.


Ook te gast zijn geneeskundestudenten Kevin Westhoeve en Sven de Bruin. Froukje is KNO-arts in het BovenIJ ziekenhuis. In december 2020 verscheen haar eerste boek ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’. In dit boek komen thema’s aan bod als: wat is zelfzorg en hoe zorg je goed voor jezelf in de hectische wereld van de geneeskunst? Waar ga je van 'aan', waar ga je van 'uit'? En ook: hoe anders is dit in tijden van crisis? Juist nu de druk op de zorg door Corona zo enorm hoog is: hoe zorg je goed voor jezelf?

 

Luister hier naar de podcast. je vindt deze en de andere vier afleveringen van Studioo talks op het Spotify account van Amsterdam UMC. Op het studentenplatform studioovu.nl vind je ook alle podcasts.

Gepubliceerd op: Thu May 27 09:24:00 CEST 2021