Corona - update voor studenten Amstel Academie - VUmc Academie

Gepubliceerd op: 13-03-2020

Amstel Academie & VUmc Academie

Update voor VU-studenten
Update voor UvA-studenten

In verband met het coronavirus wordt het onderwijs zoveel mogelijk online en in aangepaste vorm aangeboden. De Amstel Academie en VUmc Academie vinden het van groot belang om de studenten, die bij ons onderwijs, cursus of een training volgen, te beschermen tegen het risico van besmetting met het coronavirus en volgt hierin het beleid van Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit. Doel van het beleid is om het risico op besmetting van student, medewerker en patiënt te reduceren.

Hou voor de laatste updates van je opleiding, uw cursus of training vooral de mail en Canvas/Moodle in de gaten.


Update augustus 2021

De anderhalvemeternorm wordt per maandag 30 augustus in het hoger onderwijs opgeheven. Dit houdt in dat er binnen de onderwijsgebouwen van de VU, dus ook de Medische Faculteit, geen afstand hoeft te worden gehouden. Let wel: daar waar dit mogelijk is, is het gewenst nog steeds afstand te houden.

Het dragen van een mondkapje is wel verplicht! Het mondkapje mag af op het moment dat de cursisten of studenten in een collegezaal gaan zitten.


Veelgestelde vragen

VUmc Academie

Ik ben professional en volg een opleiding, cursus of training. Welke regels gelden voor mij?

Wij volgen het beleid van Amsterdam UMC en zullen daarom het onderwijs online aanbieden, tenzij dit niet anders kan. Praktijklessen, scenario-onderwijs, TBL-sessies en trainingen communicatieve vaardigheden waarbij fysieke aanwezigheid noodzakelijk is zullen fysiek worden aangeboden. Diplomeringen zijn in principe digitaal.

Communicatie hierover verloopt via de mail.
Voor vragen kunt u terecht bij vumcacademie@vumc.nl

Amstel Academie

- update 1 september '21 -

De lessen

Het theorieonderwijs wordt nog steeds zoveel mogelijk online aangeboden.
De scenaoriotrainingen en vaardigheidslessen (praktijkonderwijs) van de Amstel Academie vinden wel plaats in gebouw MF op de VU campus. Dit gebeurt in kleine groepen en met beschermende materialen. Binnen de maatregelen is dit mogelijk en vanwege de druk op de cruciale beroepsgroepen willen we ervoor zorgen dat de studenten verpleegkunde en medisch ondersteunde medewerkers zo min mogelijk vertraging oplopen.

Verder houden we ons op de Campus aan de basismaatregelen van de Vrije Universiteit: 1,5 m afstand houden, hygiënemaatregelen (handen wassen en hoesten in de elleboog), en bij klachten blijf je thuis.

Diplomeringen

Vanaf september mogen er weer in MF diplomeringen plaatsvinden. Hierbij wordt de 1,5 meter maatregel gehanteerd en kunnen er maximaal 16 personen in een lokaal ontvangen worden. Studenten kunnen met een vertegenwoordiger vanuit de praktijk aanwezig zijn, en zal familie via zoom de diplomering bijwonen. Studenten ontvangen nadere Informatie over hoe en waar de diplomering van de opleiding plaats vindt per mail.

Op de hoogte blijven

Via de mail, Canvas of Moodle informeren wij de studenten over verdere ontwikkelingen.

Let erop dat dat e-mails naar een hotmail en/of Gmail account in de Spambox terecht kunnen komen. Ben je student en heb je geen een mail ontvangen? Neem dan contact op met de frontoffice van de Amstel Academie.

Vragen en contact

Voor Amstel Academie gerelateerde vragen kun je terecht bij frontofficeamsac@vumc.nl

Gepubliceerd op: 13-03-2020