Corona - update voor studenten Amstel Academie - VUmc Academie

Gepubliceerd op: Fri Mar 13 11:41:00 CET 2020

Update voor VU-studenten
Update voor UvA-studenten

In verband met het coronavirus wordt het onderwijs zoveel mogelijk online en in aangepaste vorm aangeboden. De Amstel Academie en VUmc Academie vinden het van groot belang om de studenten, die bij ons onderwijs, cursus of een training volgen, te beschermen tegen het risico van besmetting met het coronavirus en volgt hierin het beleid van Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit. Doel van het beleid is om het risico op besmetting van student, medewerker en patiënt te reduceren.

Update 16 februari 2022

Na bijna twee jaar coronamaatregelen zijn we verheugd met de aangekondigde versoepelingen van het kabinet. Wat houden deze versoepelingen in voor het onderwijs van de Amstel Academie en VUmc Academie?

Combinatie van online en fysiek onderwijs blijft
We hebben inmiddels een goede balans gevonden tussen het aanbieden van online en fysiek (op locatie) onderwijs. Dit blijven wij zo doen en de roosters blijven onveranderd mits anders gecommuniceerd. Fysiek onderwijs (waaronder de vaardigheidslessen en scenariotrainingen) kan wel weer met grotere groepen plaatsvinden, mondkapjes zijn niet meer nodig, en de 1,5 maatregel vervalt.

Toetsing
Zodra het logistiek mogelijk is, worden toetsen weer afgenomen op de Amstel Academie (MF gebouw). Zo niet, dan wordt bij uitzondering nog op afstand/online getoetst. De toetsen worden in beide gevallen digitaal afgenomen. Je wordt geïnformeerd via mail of Canvas/Moodle.

Diplomeringen
De diplomeringen van de OA/AM opleidingen die in februari plaatsvinden, blijven zoals gepland op locatie en/of digitaal. Voor de diplomeringen in maart geldt dat we alle studenten die diplomeren op onze locatie verwelkomen. Praktijk en andere belangstellenden kunnen de plechtigheid online bijwonen. Vanaf 1 april kunnen de diplomeringen weer als vanouds bij de Amstel Academie/VUmc Academie plaatsvinden, met de hele groep en in bijzijn van familie, vrienden en collega’s.

Basisregels & quarantaine
Naleving van de basisregels blijft belangrijk om besmetting te voorkomen. Test jezelf voordat je naar de Amstel/Vumc Academie komt. Wij doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid en vragen je rekening met elkaar te houden, in het belang van elkaars gezondheid en gevoel van veiligheid. De quarantaine regels waren al versoepeld: wij volgend daarin de richtlijnen van de overheid. Kijk voor het actuele en volledig overzicht van de quarantaineregels op de site van de rijksoverheid. Vragen?

VUmc Academie

Communicatie hierover verloopt via de mail. Voor vragen kunt u terecht bij vumcacademie@vumc.nl

Amstel Academie

Via de mail, Canvas of Moodle informeren wij studenten over verdere ontwikkelingen. Voor Amstel Academie gerelateerde vragen kun je terecht bij frontofficeamsac@vumc.nl.

Let erop dat dat e-mails naar een hotmail en/of Gmail account in de Spambox terecht kunnen komen. Ben je student en heb je geen een mail ontvangen? Neem dan contact op met de FrontOffice van de Amstel Academie.

Hou voor de laatste updates van je opleiding vooral je mail en Canvas/Moodle in de gaten.

Gepubliceerd op: Fri Mar 13 11:41:00 CET 2020