Deelname aan SHAMVA-TRANS studie

Gepubliceerd op: 15-08-2019

Onder de naam SHAMVA-TRANS verricht de genderpoli medisch wetenschappelijk onderzoek. Doel van dit onderzoek is de bepaling van het effect van geslachtshormonen op verschillende soorten lichaamsvet en bloedplaatjes.

Deelname aan dit onderzoek is mogelijk voor transmannen en transvrouwen die nog moeten starten met de hormoonbehandeling. Van te voren wordt gekeken of iemand geschikt is voor het onderzoek en dient de deelnemer schriftelijk toestemming te geven. Het onderzoek bestaat uit vier of vijf bezoeken aan het ziekenhuis, waarvan er twee extra zijn. De andere bezoeken kunnen worden gecombineerd met reguliere controles. De metingen bestaan uit MRI-scans, extra buisjes bloed en DEXA-scans (botscans).

Het SHAMVA-TRANS team bestaat uit dr. Peter Bisschop, internist-endocrinoloog, drs. Jeske van Diemen, arts-onderzoeker, drs. Moya Schutte, arts-onderzoeker en drs. Marieke Tebbens, arts-onderzoeker.

Mocht u geschikt zijn voor deelname aan dit onderzoek, dan kan de psycholoog u vragen of u benaderd wil worden door het onderzoeksteam. Bij interesse of vragen kunt u mailen naar: shamvatrans@vumc.nl.

Informatiebrief transvrouwen

Informatiebrief transmannen

Gepubliceerd op: 15-08-2019