ECTRIMS bijeenkomst voor mensen met MS

Gepubliceerd op: 29-09-2022

ZATERDAG 29 OKTOBER RAI AMSTERDAM OF ONLINE

Op zaterdag 29 oktober wordt er door ECTRIMS een gratis bijeenkomst georganiseerd voor mensen met MS en geïnteresseerden. Van 26 tot en met 28 oktober vindt in de RAI in Amsterdam het internationale MS-congres ECTRIMS plaats. Tijdens de drie dagen van het congres worden ruim negenduizend onderzoekers en zorgverleners uit honderd landen verwacht.

Voor het eerst organiseert ECTRIMS op zaterdag 29 oktober een programma voor niet-wetenschappers, waarbij belangrijke resultaten van ECTRIMS in toegankelijke taal verteld worden. Deze presentaties zijn zowel in de RAI als online te volgen. De voertaal is Engels maar er wordt gezorgd voor simultane vertalingen. Voorzitter van deze bijeenkomst is Bernard Uitdehaag, directeur van het MS Centrum Amsterdam en gastheer van het ECTRIMS congres.

Enkele sprekers op zaterdag zijn:

  • · Elga de Vries, neuro-immunoloog en wetenschappelijk directeur van het MS Centrum Amsterdam over interessante wetenschappelijke ontwikkelingen die op lange termijn effect kunnen hebben op de MS-zorg.

  • ·  Alan Thompson, neuroloog en vooraanstaand wetenschapper uit Londen over interessante wetenschappelijke ontwikkelingen die op korte termijn effect kunnen hebben op de MS-zorg

  • ·  Jana Hlavacova, ervaringsdeskundige en interim directeur van het Europese Multiple Sclerose Platform over het betrekken van mensen met MS bij onderzoek.

Complete programma

Aanmelden via deze link

ECTRIMS bijeenkomst voor mensen met MS
Zaterdag 29 oktober 10.30-13.00
RAI Amsterdam, Ingang D, Elicium
Toegang gratis

Gepubliceerd op: 29-09-2022