ECTRIMS2022 in Amsterdam groot succes

Gepubliceerd op: 03-11-2022

Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 oktober vond in Amsterdam het jaarlijkse wetenschappelijke MS-congres ECTRIMS plaats. In totaal waren er 8.700 aanmeldingen van onderzoekers uit meer dan 100 landen.

Team MSCA op ECTRIMS   Team MSCA op ECTRIMS
Na twee online edities vanwege corona was het dit jaar eindelijk weer mogelijk om elkaar live te ontmoeten. Ruim 7.000 mensen waren naar Amsterdam gekomen en bijna 2.000 bezochten het congres online. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het MS Centrum Amsterdam was de gastheer. Hij heeft samen met een groep Nederlandse onderzoekers uit Amsterdam, maar ook uit ander Nederlandse steden een interessant wetenschappelijk programma samengesteld.

Amsterdams onderzoek gepresenteerd

Het MS Centrum Amsterdam was zeer goed vertegenwoordigd gedurende alle dagen. Er waren twintig onderzoekers uitgekozen voor een presentatie, tweeëntwintig voor een poster en 8 hadden een elektronische poster. In dit document staat van een aantal onderzoeken dat gepresenteerd is een korte Nederlandse samenvatting.

Document Amsterdams onderzoek op ECTRIMS

Dagelijkse Dosis ECTRIMS

In samenwerking met het Nationaal MS Fonds zijn er video’s gemaakt waarin Amsterdamse MS-onderzoekers terugblikken op de dag. Bekijk de filmpjes via de website www.vumc.nl/msfilm:

  • · Dag 1: Bernard Uitdehaag, Floor Loonstra, Menno Schoonheim en Elga de Vries

  • · Dag 2: Pam Molenaar en Brigit de Jong

  • · Dag 3: Eva Strijbis en Mark Wessels

ECTRIMS voor mensen met MS

Voor het eerst werd het congres afgesloten met een korte samenvatting voor leken. Op zaterdag was een hybride bijeenkomst georganiseerd voor mensen met MS waar de belangrijkste MS-onderzoeken kort werden gepresenteerd. Bernard Uitdehaag zat de bijeenkomst voor en Brigit de Jong gaf een van de presentaties. Terugkijk link

Gepubliceerd op: 03-11-2022