Genderzorg in ontwikkeling 2011-2018 gepubliceerd

Gepubliceerd op: Fri May 31 10:00:00 CEST 2019

Genderzorg in ontwikkeling, Jaarbeeld 2011-2018 is nu voor iedereen beschikbaar. Het laatst gepubliceerde jaarverslag dateert uit 2011. Daar op aansluitend worden in dit jaarbeeld de ontwikkelingen van de afgelopen zeven jaar weergegeven. Het illustreert waar het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie (KZcG) ‘vandaan komt’, waar het nu staat en hoe het denkt dat de toekomst eruit gaat zien. In maat en getal en met korte toelichtende teksten.

In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de genderzorg. Het aantal hulpvragen nam enorm toe. Een maatschappelijk fenomeen, waarvoor niet één verklaring te geven is. Over de afgelopen jaren is het aantal zorgverleners in het centrum flink gegroeid. In diezelfde periode nam het aantal aanmeldingen nog sterker toe waardoor er nog steeds sprake is van zeer lange wachttijden. Momenteel wordt op landelijk niveau gewerkt aan oplossingen waarbij de rol van KZcG als expertise- en opleidingscentrum van de toekomst nog meer van belang zal zijn.

Het KZcG is zoals de naam aangeeft zowel een centrum voor zorg en behandeling van mensen met genderdysforie, als ook een expertisecentrum waarin onderzoek wordt gedaan en onderwijs en opleiding wordt verzorgd aan studenten en professionals in de diverse deelgebieden van de genderzorg.

Genderzorg in ontwikkeling (PDF)

Gepubliceerd op: Fri May 31 10:00:00 CEST 2019