Geneeskundestudenten winnen aanmoedigingsprijs en onderzoeksprijs

Gepubliceerd op: Thu Nov 29 11:50:00 CET 2018

Afgelopen maandag ontvingen geneeskundestudenten Annewies Schrijer en Margot Roeten in het Hodshon Huis in Haarlem een prijs uit handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) voor hun bijdrage aan de maatschappij en wetenschap.

Jong talent

Annewies Schrijer, derdejaars bachelorstudente, won de Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW, gefinancierd door de KNMG. Annewies neemt deel aan het Honours Programma van VUmc en won de prijs vanwege haar prachtige studieresultaten, maar ook voor haar maatschappelijke bijdrage via haar werk met DOCS. Ze is nu student assessor en wil zich graag blijven inzetten om toekomstige artsen op te leiden met een open blik en oog voor diversiteit.

Onderzoek naar leukemie

Margot Roeten won de Dr. Saal van Zwanenberg Onderzoeksprijs. Vanuit de Dr. Saal van Zwanenberg Stichting worden jaarlijks drie onderzoeksprijzen voor masterstudenten beschikbaar gesteld, op het terrein van de farmaceutische en medische wetenschappen. Margot won de eerste prijs met haar onderzoek in het CCA, bij de afdeling hematologie, naar de behandeling van leukemie met (immuun)proteasoomremmers. Al tijdens haar bachelor is ze gestart met dit onderzoek wat ze vervolgens heeft voortgezet in haar wetenschappelijke stage in de master. Nu is ze deelnemer van het VUmc MD/PhD programma, waarin ze haar promotieonderzoek combineert met de coschappen.

Oudst ‘Geleerde Genootschap’

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) is het oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland en rijkt jaarlijks veel prijzen en stipendia uit voor wetenschappelijk onderzoek op allerlei niveaus, van profielwerkstukprijzen, via scriptieprijzen en promotieprijzen, tot oeuvreprijzen. Jaarlijks worden deze prijzen uitgereikt tijdens feestelijke en inspirerende bijeenkomsten in het Hodshon Huis in Haarlem. De prijzen en stipendia worden financieel mogelijk gemaakt door donaties van bedrijven, stichtingen, fondsen en genootschappen.

Margot Roeten
Dr. Saal van Zwanenberg Onderzoeksprijs

Annewies Schrijer
Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de KHMW

Gepubliceerd op: Thu Nov 29 11:50:00 CET 2018