Het grote MS-congres ECTRIMS wederom digitaal – ECTRIMS2021

Gepubliceerd op: 07-10-2021

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 oktober is het jaarlijkse internationale wetenschappelijke MS-congres ECTRIMS. Door de coronapandemie vindt het congres net als vorig jaar alleen online plaats. MS-onderzoekers van het MS Centrum Amsterdam hebben dit jaar zeven presentaties en 25 posters. Volg onze social media kanalen voor al ons #ECTRIMS2021 nieuws.

Om te zorgen dat de presentaties niet door verstoorde verbindingen onderbroken worden, zijn alle presentaties van tevoren opgenomen. De onderzoekers die aan een bepaalde sessie willen deelnemen, gaan naar de virtuele ruimte om daar de presentaties te volgen en mee te doen met de discussie.

Jonge onderzoekers

Dit jaar mogen drie jonge onderzoekers vanuit Amsterdam een presentatie houden. Tommy Broeders en Marijn Huiskamp zijn beide op donderdag 14 oktober aan de beurt. Tommy vertelt over zijn onderzoek naar cognitie bij MS in een speciale Cognitie bij MS sessie. Marijn Huiskamp presenteert data van zijn onderzoek naar het verlies van synapsen (de contactpunten tussen hersencellen) bij MS. Ka Hoo Lam zal op vrijdag aan het internationaal kijkende publiek vertellen over het monitoren van MS door het meten van de loopfunctie en cognitie met de smartphone.

Postertour

Ook voor de posters is van tevoren veel voorbereiding geweest. De onderzoekers moesten niet alleen de poster uploaden, maar daar moest ook een ingesproken tekst van drie minuten bij? De posters zijn het gehele congres te bekijken en te beluisteren. De poster van Zoë van Lierop is uitgekozen voor een speciale postertour. Hiervoor mag ze een korte presentatie geven over het onderzoek op haar poster. Zij vond in een observatie studie tijdens de covidpandemie dat de periode tussen ocrelizumab infusen verlengd kan worden zonder terugkeer van ziekteactiviteit op korte termijn. Dit is een indicatie dat gepersonaliseerde behandeling van MS mogelijk is.

Overzicht van alle MS Centrum Amsterdam presentaties en posters.

Twitter: www.twitter.com/MScentrum020
Facebook: www.facebook.com/mscentrumamsterdam
LinkedIn: www.linkedin.com/company/amsterdam-umc-ms-centrum-amsterdam

Gepubliceerd op: 07-10-2021