HGZO-congres 2019: Verbeelding en vergezichten in het zorgonderwijs

Gepubliceerd op: Fri Mar 15 11:30:00 CET 2019

Op 21 en 22 maart vindt het HZGO-congres 2019 plaats. Het thema is “Verbeelding en vergezichten in het zorgonderwijs” en gaat over hoe het werk in de zorg er in de toekomst uit zal zien, door onder meer de toenemende complexiteit van de patiëntenpopulatie, technologische innovaties en afname van de beroepsbevolking. VUmc Academie verzorgt een aantal workshops op het gebied van werkplekleren.

Ontwikkelingen in de zorg
De ontwikkelingen binnen en buiten de zorg gaan enorm hard. We kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe het werk in de zorg er over 20 jaar uit zal zien. Hoe leid je de studenten in de zorg dan optimaal op? Onder andere door hen te leren flexibel, creatief en reflectief te zijn, ze te laten leren van en met de huidige zorgtechnologie en door ze voor te bereiden op dat wat we wel kunnen voorspellen: een toename van oudere zorgvragers gecombineerd met een afname van zorgverleners. Ook kunnen we onze studenten voorbereiden op de toekomst door hen te laten leren met de huidige onderwijstechnologie.

Werkplekleren
Ook werkplekleren is een manier om in te spelen op de veranderingen in het onderwijs. Carol Timmer en Ingena Visser van VUmc Academie zullen een workshop verzorgen over disruptie in de zorg, de noodzaak van het ontwikkelen van werkplekleren en gebruik van ICT bij werkplekleren, waarbij de applicatie MOOS kan worden ingezet. Wessel Schutte zal samen met conceptontwikkelaar Saskia Wenniger een workshop houden over het ontwikkelen van opleidingsmateriaal dat leren ondersteunt en vakbekwaamheid helpt ontwikkelen op de leerplek. Marc Bakker, Principal Expert Klinisch redeneren, bespreekt klinisch redeneren met de huidige onderwijstechnologie, waarbij de bekwaamheden van zorgprofessionals kunnen worden verbeterd, en Coen Heycop ten Ham geeft inzage in Klinisch redeneren met een klinische blik, waarbij casuïstiek aan de orde komt.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten over het congres en de workshops en wil je je aanmelden? Kijk dan op: HGZO-congres 2019

Gepubliceerd op: Fri Mar 15 11:30:00 CET 2019