‘Je zit in een universitaire bubbel’

Gepubliceerd op: Mon Aug 12 15:55:00 CEST 2019

Zahra Verwer (18), 2e jaars geneeskundestudent en onderwijscontactpersoon binnen het bestuur van de Medische Faculteitsvereniging VUmc (MFVU)
 “De opleiding luistert steeds vaker naar wat studenten willen. In allerlei klankbordgroepen kunnen we onze mening geven. Je komt daar nog vooral studenten tegen die in besturen en commissies zitten, het zou mooi zijn als ook anderen wat meer van zich lieten horen.

Ook de docenten praten overal over mee, vanuit diverse invalshoeken. Qua passie doen de oudere docenten zeker niet onder voor de jongere. De verschillen in lesgeven zijn vaak meer een kwestie van persoonlijkheid dan van leeftijd. Zo toont een docent histologie regelmatig een plaatje van wat hij gegeten heeft op vakantie. Of hij laat een groepje studenten voordoen hoe huidcellen eruitzien. Iedereen moet dan lachen en de droge stof gaat veel meer leven. Zo krijg je een goede sfeer tijdens het college.

Inhoudelijk ligt de focus nog wel erg op de medische materie en op specialiseren. Terwijl slechts één derde van ons specialist wordt; de rest komt ergens anders terecht. Gelukkig is men druk bezig om te kijken hoe de opleiding meer aandacht kan besteden aan de maatschappij. Dat vind ik positief, want je zit hier wel erg in een universitaire bubbel. Tijdens een studie Rechten moet je verplicht de krant lezen, dat zou hier ook een goed idee zijn.”

Lees meer interviews in het magazine IO, voor opleiders in de zorg. Je kan je ook kosteloos aanmelden voor een abonnement. Stuur dan een mail naar io@vumc.nl

Gepubliceerd op: Mon Aug 12 15:55:00 CEST 2019