Joep Killestein nieuwe directeur MS Centrum Amsterdam

Gepubliceerd op: Mon Apr 03 09:15:00 CEST 2023

Nieuwe samenstelling bestuur MS Centrum Amsterdam

Sinds 1 april 2023 is prof. dr. Joep Killestein directeur van het MS Centrum Amsterdam. Hij neemt de taak over van prof. dr. Bernard Uitdehaag die tien jaar deze functie heeft vervuld. Uitdehaag blijft verbonden aan het MS centrum als MS-neuroloog. De samenstelling van het bestuur is hierdoor ook aangepast.

Het MS Centrum Amsterdam is 25 jaar geleden opgericht. Het is een samenwerking van verschillende expertises binnen Amsterdam UMC. Meer dan honderd onderzoekers en zorgverleners verdeeld over dertien afdelingen zijn betrokken bij onderzoek naar en behandeling van mensen met MS. Killestein vormt samen met prof. dr. Elga de Vries het dagelijks bestuur. De Vries is de wetenschappelijk directeur van het centrum.

Nieuw bestuur

De zeven afdelingen binnen Amsterdam UMC waar het meeste onderzoek naar MS wordt gedaan, zijn vertegenwoordigd in het bestuur van het MS Centrum Amsterdam. In het afgelopen jaar hebben een aantal wisselingen van functies plaatsgevonden binnen de afdelingen vertegenwoordigd in het bestuur. Daardoor zijn er enkele nieuwe gezichten.

  • ·   Prof. dr. Vincent de Groot, revalidatiearts, afdeling revalidatiegeneeskunde

  • ·   Dr. Bas Jasperse, radioloog, afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde

  • ·    Prof. dr. Joep Killestein, neuroloog, afdeling neurologie, directeur MS Centrum Amsterdam

  • ·    Dr. Evert-Jan Kooi, patholoog, afdeling pathologie

  • ·    Dr. Menno Schoonheim, neurowetenschapper, afdeling anatomie en neurowetenschappen

  • ·     Prof. dr. ir. Charlotte Teunissen, wetenschapper, afdeling klinische chemie

  • ·     Prof. dr. Elga de Vries, neuroimmunoloog, afdeling moleculaire celbiologie en immunologie, wetenschappelijk directeur MS Centrum Amsterdam

Toekomst

Gezamenlijk zet het bestuur zich in voor een betere kwaliteit van leven voor alle mensen met MS. Dit willen zij bereiken door therapie op maat: elke persoon met MS, de juiste behandeling op het juiste moment. Hiervoor start in 2023 het programma Kracht van Data. Gegevens van alle patiënten worden, na  hun toestemming,  opgenomen in de MS Centrum Amsterdam Database. Uiteindelijk is het de bedoeling dat op basis van ingevoerde kenmerken van een MS-patiënt met een algoritme voorspeld kan worden hoe de ziekte van dat individu zal verlopen en hoe hij/zij zal reageren op een bepaalde behandeling. Meer informatie over Programma Kracht van Data.

Symposium

Op 25 mei wordt bij het symposium De Kracht van Data ter ere van het 25-jarig bestaan van het MS Centrum Amsterdam afscheid genomen van prof. dr. Bernard Uitdehaag als directeur van het centrum. Bent u niet uitgenodigd, maar wilt u wel graag komen? Mail naar mscentrum@amsterdamumc.nl

Wilt u het programma Kracht van Data steunen? Neem contact op via: mscentrum@amsterdamumc.nl

Gepubliceerd op: Mon Apr 03 09:15:00 CEST 2023