Laatste Run4MS I Walk4MS Rokjesdagloop was prachtig feest

Gepubliceerd op: Mon Oct 10 14:18:00 CEST 2022

Ruim honderd mannen en vrouwen deden op zondag 9 oktober in de stralende zon mee aan de laatste Rokjesdagloop. Bij de Bosbaan in Amsterdam wandelden of renden ze 5 of 10 km door het Amsterdamse bos. De deelnemers hadden een actepagina waarmee geld werd ingezameld voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam. Aan het einde van de dag werd de opbrengst van € 15.383 bekend gemaakt. Er kan nog steeds geld worden overgemaakt.

Prijzen

Deze dag gaat om samen plezier maken en geld inzamelen voor onderzoek, maar toch ontvingen de snelste renners een prijs. De snelste vrouwen waren Ines Kraefft (5 km - 00:24:13) en Marleen van de Berg (10 km - 00:50:35). De snelste man op de 10 km was Hans Heiligers (00:53:44). Op de 5 km deden maar twee mannen mee. Bekijk alle tijden.

Opbrengst naar project Kracht van data

De opbrengst van dag gaat naar project De Kracht van data. Op dit moment is de behandeling van MS een zoektocht naar het juiste medicijn bij iedere patiënt. Onze droom is een op elk individu specifiek toegesneden behandeling om de ziekteprocessen te stoppen die bij die persoon op dat moment aan de gang zijn, zonder ernstige bijwerkingen. Hiervoor zijn veel gegevens (data) van patiënten nodig. Het gaat dan om gegevens over ziekteverloop, biomarkers in het bloed, beelden van de MRI-scan en andere metingen. Met al die gegevens in een grote database kunnen we individuele patiëntprofielen opstellen. Per profiel moet de beste behandeling bepaald worden, zodat behandeling op maat echt mogelijk wordt.

Bekijk de film de kracht van data

Donaties kunnen worden gedaan via : www.rokjesdag.ms/doneer

Foto's van het evenement (Harry van 't Veld)

Gepubliceerd op: Mon Oct 10 14:18:00 CEST 2022