Masters Cardiovascular Research en Epidemiologie ‘topopleiding’ in Keuzegids Masters 2019

Gepubliceerd op: Tue Mar 05 15:34:00 CET 2019

De masteropleidingen Cardiovascular Research en Epidemiologie van VUmc School of Medical Sciences krijgen in de Keuzegids Masters 2019 het predicaat ‘topopleiding’. Tevens zijn deze opleidingen verkozen tot de beste opleiding binnen hun studiegebied.

Studenten van de Cardiovascular Research master en onderwijsexperts zijn met name enthousiast over het programma, toetsing en de praktijkgerichtheid. Programmacoördinator Miriam van Strien: “Hart- en vaatziekten zijn een van de voornaamste doodsoorzaken in de westerse wereld. Met deze master leiden we toekomstige topwetenschappers op die gaan werken aan oplossingen. Ik ben daarom dan ook enorm trots op deze waardering voor de master Cardiovascular Research.”

De (postinitiële) master Epidemiologie scoort vooral goed op het programma en wetenschappelijke vorming. Opleidingsdirecteur Jos Twisk en onderwijscoördinator Marjolein Stuij: “Wij zijn blij met deze waardering voor de masteropleiding Epidemiologie. De focus van de opleiding op de methodologie en statistiek van medisch-wetenschappelijk onderzoek wordt blijkbaar bijzonder gewaardeerd door de studenten en daar zijn wij erg blij mee.”

Keuzegids Universiteiten

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie publiceert jaarlijks de Keuzegids Masters met informatie over masteropleidingen. De scores zijn gebaseerd op expertoordelen, het percentage studenten dat in het tweede jaar verder studeert bij dezelfde opleiding en de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarin studenten hun mening geven over hun studie.

Gepubliceerd op: Tue Mar 05 15:34:00 CET 2019