Mbo-verpleegkundigen ontvangen hbo-V Bachelor of Science

Gepubliceerd op: Tue Mar 12 15:54:00 CET 2019

De eerste acht mbo en in-service opgeleide verpleegkundigen VUmc legden op 11 maart jongstleden de eed van verpleegkundigen af en ontvingen hun hbo-V bachelorsdiploma. Een topprestatie.

De groep startte anderhalf jaar geleden aan dit speciaal ontwikkelde opleidingstraject van VUmc Amstel Academie, Hogeschool Inholland en Bureau STERK. Daarmee zijn zij niet alleen de eerste lichting van deze opleiding, maar zijn zij ook als eerste in het bezit van een Bachelor of Science (BSc).

Hbo-v bachelor of Sciences en opleiders (foto: Monique Kooijmans)

Het was geen makkelijk traject. Voor de studenten niet en ook voor de opleiders was het nog zoeken. De mbo en inservice opgeleide verpleegkundigen die het intensieve duale programma volgden zijn pioniers, moesten dealen met onduidelijkheden en waren afhankelijk van de welwillendheid van collega’s en steun van familie en vrienden. Vandaar ook een uitgebreid dankwoord van de kersverse bachelors voor alle steun en motivatie. 

Amstel Academie en Inholland spelen met de verkorte flexibele deeltijdopleiding hbo-V in op het thema ‘life long learning’ en de grote maatschappelijke vraag naar meer hbo-verpleegkundigen. De zorg voor de patiënt vraagt om steeds meer kennis en vaardigheden van de verpleegkundige, competenties op meerdere  niveaus en inhoudelijke differentiatie. Bovendien komt deze opleiding  tegemoet aan de behoefte van de groep ervaren inservice opgeleide verpleegkundigen die graag verder willen doorstuderen. De opleiding is praktijkgericht en doet recht aan de kennis en ervaring. Met behulp van een competentietoets wordt een maatwerktraject aangeboden dat varieert van 1 tot 3 jaar.

Later dit jaar nemen nog meer studenten hun hbo-v bachelor in ontvangst.

Informatie opleiding:opleiding verpleegkunde-deeltijd
Contactpersoon voor medewerkers Amsterdam UMC, locatie VUmc:
Jettie Vreugdenhil
CJ.Vreugdenhil@vumc.nl

Gepubliceerd op: Tue Mar 12 15:54:00 CET 2019