Minortracks met elk een onderzoeksthema

Gepubliceerd op: Fri Mar 15 12:53:00 CET 2019

Minormarkt

Tweedejaars bachelorstudenten konden zich afgelopen dinsdag oriënteren op een minor tijdens de minormarkt in het hoofdgebouw van de VU. Ook de minoren van VUmc School of Medical Sciences waren vertegenwoordigd. Achter de stands stonden docenten en studenten klaar om alle vragen te beantwoorden.

VUmc School of Medical Sciences biedt 10 verschillende minortracks, elk gericht op een ander onderzoeksthema, van voortplanting tot neurologie en van oncologie tot klinische biomechanica. Maaike, student Biomedical Sciences aan de VU, neemt een kijkje bij de track Cardiovascular Challenges and Organs: “Het lijkt me heel interessant om meer te weten te komen over de oorzaken van hart- en vaatziekten.”

Interessante mix van deelnemers

De minortracks bieden geneeskundestudenten, maar ook biomedische studenten en buitenlandse studenten de kans om in een multidisciplinaire context te studeren. Annick van der Zee, teamleider team Bachelor licht toe waarom dit zo belangrijk is: “Door studenten van andere faculteiten toe te laten tot de geneeskundeminoren ontstaat er een interessante mix van deelnemers die veel van elkaar kan leren gedurende het semester.”

Meer informatie over minoren


Een minor kan verbredend of verdiepend zijn, maar is altijd een samenhangend geheel van 24 of 30 studiepunten. Bekijk het complete aanbod van de 10 minortracks van VUmc School of Medical Sciences en lees meer over de toelatingseisen. Aanmelden kan tot 22 maart 2019.

Gepubliceerd op: Fri Mar 15 12:53:00 CET 2019