MS Cognitietour 2024

Gepubliceerd op: Thu Dec 21 09:44:00 CET 2023

In 2024 vindt de MS Cognitietour weer plaats. Net als in 2018 toeren MS-onderzoekers door het land om presentaties te geven over cognitie bij MS. De MS Cognitietour 2024 is een initiatief van Prof. Dr. Hanneke Hulst (Universiteit Leiden). Onderzoekers uit haar team Minds Lab en van het MS Centrum Amsterdam verzorgen de presentaties. De organisaties op de verschillende locaties wordt gedaan door de MS Vereniging Nederland regio’s.

Om onduidelijkheden over cognitie bij MS weg te nemen, bezoekt een team van wetenschappers in 2024 maar liefst 18 locaties in Nederland. Ze vertellen mensen met MS en hun zorgverleners over hoe je cognitieve problemen kunt herkennen. Daarnaast nemen ze de mogelijke behandelingen met door en informeren ze het publiek over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Na de lezing is er gelegenheid om in kleinere groepjes met een wetenschapper in gesprek te gaan tijdens de zogenaamde meet-the-scientist sessie. De eerste lezing is op zaterdag 13 januari 2024 in Nieuw Unicum, Zandvoort.

Cognitie bij MS
Ongeveer de helft van de mensen met MS krijgt tijdens de ziekte te maken met cognitieve problemen. Dit zijn bijvoorbeeld problemen met het denken, zoals trager denken en dingen vergeten. De gevolgen van deze cognitieve problemen kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Ondanks dat een grote groep mensen met MS te maken krijgt met cognitieve problemen, is er nog steeds veel onduidelijk over dit onzichtbare symptoom van MS.

Lees de folder over de MS Cognitietour 2024

Bekijk het programma van de MS Cognitietour 2024








Gepubliceerd op: Thu Dec 21 09:44:00 CET 2023