Muzikale voorstelling ‘Heartbeat’

Gepubliceerd op: Wed Jul 24 11:47:00 CEST 2019

Met de voorstelling Heartbeat brengt masterstudent Cardiovascular Research bij Amsterdam UMC, locatie VUmc én fagottist Thomas Dulfer zijn beide vakgebieden bij elkaar. De voorstelling is komende zomer te zien en horen in Nijmegen en Wageningen.

In 2018 studeerde Thomas met een 10 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tegelijkertijd liep hij in dezelfde periode stage bij Amsterdam UMC, locatie VUmc op de cardiologieafdeling. Daar deed hij onderzoek naar het verschil in voorspellende waarde van de uiteindelijke diagnose tussen de post reanimatie ECG en de ECG bij binnenkomst in het ziekenhuis bij out of hospital cardiac arrest (OHCA) patiënten. In een tweede stage bij VUmc onderzocht hij de relatie tussen de perifere en coronaire microcirculatie functie. Momenteel volgt hij zijn masterstudie aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen en is hij zijn Cardiovascular Research master aan het afronden. 

Hartslag als inspiratie

Vanwege zijn bijzondere talent als musicus is Thomas Dulfer door het Nationaal Jeugdorkest (NJO) geselecteerd als young artist in residence tijdens de jaarlijkse terugkerende Muziekzomer Gelderland. In die hoedanigheid mocht hij diverse voorstellingen ontwikkelen waaronder het programma Heartbeat. Tijdens zijn onderzoeksstages ontstond het idee voor dit muzikale soloprogramma Heartbeat met zijn eigen hartslag als inspiratie. Met stethoscoop en loopstation krijg je een inkijkje in Thomas’ virtuositeit als fagottist terwijl je getuige bent van de geheimen en ontboezemingen van zijn hartslag.

Wetenschap en muziek

Het combineren van een opleiding aan het conservatorium met de master Cardiovascular Research is hem altijd prima afgegaan. Thomas: “Wat ik ook doe, ik heb het graag lekker druk. Mijn droom is een fagotcarrière als solist, maar alleen als ik dan het brede palet aan mogelijkheden die de fagot biedt kan blijven opzoeken. Als dat er niet inzit lijkt het me geweldig om als biomedicus te werken in een ziekenhuis of bedrijf, met dan uiteraard nog genoeg ruimte daarnaast voor concerten.” Het liefst vindt Thomas dus een mooie combinatie van wetenschap en muziek, waarvan tijdens deze NJO Muziekzomer Gelderland in ieder geval alvast een klein voorproefje!

De voorstelling Heatbeat is te zien en horen op maandag 12 augustus 20:00 uur in Theaterzaal C, Radboud Universiteit, Nijmegen en op zondag 18 augustus 14:30 uur in Impulse, Wageningen Campus, Wageningen. Voor meer informatie en tickets ga naar www.muziekzomer.nl en meer informatie over Thomas op https://www.muziekzomer.nl/thomas.


 

Gepubliceerd op: Wed Jul 24 11:47:00 CEST 2019