Nieuwe programmaleider bacheloropleiding geneeskunde

Gepubliceerd op: Tue Apr 23 15:49:00 CEST 2019

Jack van Horssen


Jack van Horssen is per 1 mei benoemd tot programmaleider van de bacheloropleiding geneeskunde, locatie VUmc. Hij volgt hiermee Anton Horrevoets op, die sinds 2012 deze rol vervulde. De afgelopen maanden was Van Horssen plaatsvervangend programmaleider.

Van Horssen is al geruime tijd en met veel succes als docent moleculaire celbiologie en immunologie verbonden aan Amsterdam UMC. Dat blijkt wel uit het feit dat studenten hem regelmatig hebben gekozen tot beste docent van het jaar tijdens de Teacher Awards van studievereniging MFVU. Steve Keya besprak met hem waarom hij toch zo gewild is onder studenten. Bekijk het filmpje in het onderwijsmagazine dat in februari ’19 verscheen.


In datzelfde magazine interviewden we hem samen met programmaleider van de master Hester Daelmans. In dit interview deelt hij zijn visie over de toekomst: β€œIn 2050 zal het onderwijs niet langer ingedeeld zijn naar basisvakken en ook niet langer worden gegeven door een docent. Integratie is het sleutelwoord. Daar moeten we naartoe. Denk aan al die prachtige andere opleidingen hier op de campus: biomedische wetenschappen, medische technologie. We maken nog veel te weinig gebruik van elkaar. Als docent kan je een rol spelen in verandering van de zorg. Je bent een klein radertje. Bij het blok Huid en Afweer lieten we bijvoorbeeld studenten een folder schrijven voor hun leeftijdgenoten over verantwoord zonnen. Zo kun je kleine stapjes zetten.” Lees het complete interview in het onderwijsmagazine van Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Gepubliceerd op: Tue Apr 23 15:49:00 CEST 2019