Onderwijsprijs voor beste coschappen en begeleiders

Gepubliceerd op: Tue Jun 23 10:18:00 CEST 2020

Vorige week werden coschapbegeleiders van de masterstudenten geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde VU online in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Jan Heijlmanprijs 2020. Een onderwijsprijs die sinds 1995 jaarlijks wordt uitgereikt door de Co-Raad VU aan beste docent klinisch trainingsonderwijs, beste coschaplocatie, beste specialist en beste arts-assistent. 

De winnaars werden in een persoonlijke video toegesproken door de opleiding, Luuk Heijlman (‘zoon van’) en het bestuur van de Co-Raad VU. Hester Daelmans is hoofd van de masteropleiding geneeskunde VU: “Deze onderwijsprijs draait om docenten op de werkplek, docenten die de coassistenten begeleiden en de coschappen tot een leerzame ervaringen maken. Ik moedig alle docenten aan door te gaan met het opleiden van een nieuwe generatie enthousiaste dokters en - hopelijk ook - docenten.”

Waardering voor coschapbegeleiders
Laura Witteveen, evenementenfunctionaris Co-Raad VU: “We willen goed onderwijs stimuleren door dit te belonen. Jaarlijks wordt daarom de Jan Heijlmanprijs uitgereikt. We zijn er trots op om ook dit jaar - weliswaar online - de begeleiders te laten weten dat we hen zo waarderen. Wij willen jullie bedanken voor jullie harde werk, vriendelijkheid, geduld en toewijding!”

Wie is Jan Heijlman?
Jan Heijlman was onderwijscoördinator aan de VU. Zijn enthousiasme voor het werk dat hij voor coassistenten deed heeft de Co-Raad VU geïnspireerd tot het in leven roepen van een naar hem vernoemde prijs.

Uitslag per categorie
De top 3 is gebaseerd op de stemmen die de coassistenten van de Faculteit der Geneeskunde VU hebben uitgebracht.

Beste KTO-locatie
1. Gynaecologie & verloskunde OLVG
“Zeer veilige leeromgeving en vol geduld alle uitleg, waarbij gewoon een goed deel zelfstandigheid wordt vereist; daar word je een goede arts van!”
2. Heelkunde OLVG
3. Interne geneeskunde Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Beste KTO-docent
1. Saskia Oosterbaan-Lodder (OLVG)
“Saskia Oosterbaan vond ik een top docent; zij maakt echt je KTO! Ze deelt veel persoonlijke verhalen, is heel betrokken en geeft veel praktische tips. Je bent als coassistent helemaal klaar voor het coschap na haar onderwijs. Daarnaast is ze ook nog eens heel lief!”
2. Isabelle van Spanje (SG Hoofddorp)
3. Menso Nube (SG Haarlem)

Beste coschaplocatie
1. Psychiatrie GGZinGeest
“Veel zelfstandigheid bij een unieke patiënten populatie met goede begeleiding.”
2. Neurologie NWZ Den Helder, Kindergeneeskunde Dijklanderziekenhuis Hoorn, Kindergeneeskunde NWZ Den Helder
3. Psychiatrie OLVG west 

Beste specialist
1. Dr. Van der Spek (Interne geneeskunde, NWZ)
“Hij is super toegankelijk, neemt je mee aan de hand tijdens je eerste coschap en legt veel uit. Hij neemt daarnaast de tijd om met je te praten over je persoonlijke ontwikkeling, zelfs buiten zijn werktijd om.” 
2. Dr. Van Herrewegen (Kindergeneeskunde, Dijklanderziekenhuis)
3. Dr. Ter Meulen (Neurologie, OLVG)

Beste arts-assistent
1. Niels van Kampen (Psychiatrie, OLVG)
“Niels van Kampen laat je veel doen en geeft je veel aandacht en begeleiding; hij is een erg betrokken arts-assistent. Daarnaast is hij ook gezellig, wat belangrijk is voor een veilige leeromgeving.”
2. Fenna Muller (Neurologie, OLVG)
3. Jennifer Straatman (Heelkunde, Amsterdam UMC, locatie VUmc)

Gepubliceerd op: Tue Jun 23 10:18:00 CEST 2020