Opening Imaging Center

Gepubliceerd op: 25-09-2019

Op 23 september 2019 opent het Amsterdam UMC Imaging Center haar deuren voor de eerste patiënten. Het is een voor Nederland en Europa uniek Center waar de meest innovatieve beeldvormende medische technieken samenkomen voor gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek. Er zijn de nieuwste technieken op het gebied van het stellen van diagnoses.

Dit geeft radiologen en artsen de mogelijkheid om beter de anatomische structuren en de fysiologische, metabole en moleculaire processen van het menselijk lichaam te onderzoeken. Zo kunnen zij de juiste behandeling voor de patiënt op het juiste moment geven.

Ook uniek is het laboratorium. Hier wordt medisch en farmaceutisch onderzoek gedaan dat onder meer bijdraagt aan het verminderen van de kosten van medicijnontwikkeling en behandeling doelgerichter maakt.

De goed ingerichte en toegeruste radio-farmaceutische productieomgeving maakt de productie van medische isotopen mogelijk. Hier heeft de hele medische wereld baat bij; er worden unieke isotopen gemaakt die door het hele land geleverd worden. Amsterdam UMC Imaging Center is de enige plek ter wereld waar productie, behandeling en onderzoek in één centrum zijn samengebracht.

Het Imaging Center maakt het mogelijk voor patiënten met kanker, verstoringen in het immuunsysteem, neurologische of cardiovasculaire ziekten, om op slechts één locatie alle noodzakelijke medische beeldvorming te krijgen.

Gepubliceerd op: 25-09-2019