PRISMA op Aruba

Gepubliceerd op: Tue Aug 20 10:42:00 CEST 2019

Amstel Academie verzorgt PRISMA op Aruba

In het voorjaar reisden Suzanne Bader en Sabine de Groot (Diëtetiek en Voedingwetenschappen, Amsterdam UMC) af naar Aruba in opdracht van Fundacion Diabetes Aruba (FDA). Het bezoek had drie doelen: 24 hulpverleners opleiden tot PRISMA trainer, FDA voorzien van alle kennis en kunde voor een succesvolle, eilandbrede PRISMA implementatie én de Universiteit van Aruba betrekken bij de voorbereiding en de uitvoering van het implementatie onderzoek.

Informatie en inzichten

De training heeft veel informatie en inzichten opgeleverd. De PRISMA patiëntcursus werd verder afgestemd op de lokale, culturele setting op Aruba. Het idee ontstond om de cursus naast het Papiaments, ook in het Nederlands, Spaans en Engels aan te bieden. En om de spelvormen aan te passen aan de lokale voedingsgewoonten.
Na afloop van de training namen de 24 deelnemers met trots hun diploma in ontvangst.

Download: Verslag van de training en ervaringen van het bezoek aan Aruba

PRISMA: PRo-actieve, Interdisciplinaire, Self-Management

PRISMA, dat staat voor PRo-actieve, Interdisciplinaire, Self-Management, is een compact zelfmanagement educatieprogramma dat wordt gegeven in groepsverband. Doel is deelnemers alle kennis en kunde bijbrengen die nodig is om de eigen ziekte te begrijpen en er zelf mee aan de slag te kunnen gaan. PRISMA is op dit moment beschikbaar voor de volgende doelgroepen: diabetes, preventie van diabetes, hart en vaatziekten (secundaire preventie en hartrevalidatie) en preventie van hart en vaatziekten. Deze training wordt gegeven aan groepen in meer dan 30 instellingen in Nederland. De organisatie van PRISMA op Aruba is in de handen van Fundacion Diabetes Aruba (FDA). FDA werkt in dit project samen met het PRISMA team en de Amstel Academie/VUmc Academie van Amsterdam UMC.

Voor meer informatie over PRISMA: www.focusopzelfzorg.nl
Wil je ook PRISMA trainer worden: www.focusopvoeding.nl
Informatie over PRISMA voor deelnemers/patiënten: www.prismacursus.nl
Meer informatie over FDA: www.fdaruba.com

Gepubliceerd op: Tue Aug 20 10:42:00 CEST 2019