Record aantal studenten naar buitenland

Gepubliceerd op: Tue Apr 05 09:00:00 CEST 2022

De opleiding geneeskunde bij de VU kenmerkt zich door het grote aanbod aan mogelijkheden om een studie of stageonderdeel in het buitenland te doen. Studenten ervaren die periodes in het buitenland als zeer leerzaam en waardevol, zowel op inhoudelijk vlak als voor de ontwikkeling van sociale en interculturele competenties.


Gedurende de COVID pandemie waren uitwisselingen lange tijd niet mogelijk. Dat verklaart de grote belangstelling die er dit jaar was bij de selectie in de bachelor voor de plekken in het buitenland. Bijna 100 studenten zullen dit jaar afreizen in juni en juli voor hun zorgstage naar Aruba, Bonaire, CuraƧao, Suriname, St. Maarten en Belgiƫ.

Daarnaast is een record aantal geneeskundestudenten geselecteerd voor een half jaar studie aan een buitenlandse universiteit in het derde jaar; in september vertrekken 71 studenten naar universiteiten over de hele wereld met bestemmingen als Barcelona, Oslo, Seoul, Singapore, Vancouver, New York, Hong Kong, Sidney, Bogota en Istanbul. Ten slotte zullen ook 17 studenten deelnemen in de minor Global Health Indonesia die is opgezet samen met de Universitas Gadjah Mada in Yokyakarta.

Gepubliceerd op: Tue Apr 05 09:00:00 CEST 2022