Rokjesdag 2020: een echte maar ook virtuele belevenis

Gepubliceerd op: 14-10-2020

Dit jaar zou Rokjesdag Run4MS | Walk4MS de eerste zaterdag van april plaatsvinden, maar corona kwam daartussen. Van vrijdag 9 tot en met maandag 12 oktober heeft Rokjesdag 2020 toch plaatsgevonden. Door in eigen omgeving te wandelen, rennen of rollen hebben alle deelnemers samen € 37.755 ingezameld voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam.

Via nieuwsbrieven en video’s werden de 625 deelnemers opgepept en voorbereid op het ultieme Rokjesweekend! Iedereen deed mee op een eigen moment, in eigen omgeving. Waar normaal alle deelnemers zich verzamelen en over dezelfde start- en finishlijn gaan, werd de 5 of 10 km nu ergens in Nederland afgelegd. Alleen, met een vriend of vriendin of met een groepje. Het doel bleef hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar MS. De opbrengst is bestemd voor Stichting MS Research en is geoormerkt voor onderzoek van het MS Centrum Amsterdam. De deelnemers registreerden via de app Strava hun afstand en tijd. Hun prestatie deelden ze vervolgens met de organisatie en op hun actiepagina, zodat vrienden, familie en donateurs de prestatie konden bekijken. Na afloop kregen alle deelnemers hun medaille thuis gestuurd.

MS-onderzoekers

Twintig onderzoekers van het MS Centrum Amsterdam hebben deze dagen ook 5 of 10 km afgelegd. Hanneke Hulst, neurowetenschapper, wandelde samen met Tessa, ambassadeur van Stichting MS Research, 12 km door de regen voor het goede doel. Het waren mooie gesprekken tussen wetenschapper en MS-patiënt. Met één belangrijke conclusie: meer onderzoek is nodig om de impact van deze ziekte het hoofd te bieden.

Lena Slot, Tommy Broeders, Marike van Lingen, Zoé van Lierop en Thecla van Wageningen zijn een paar voorbeelden van de MS-onderzoekers die 5 of 10 km renden.

Doneren kan nog steeds via https://www.rokjesdag.ms/doneren

Gepubliceerd op: 14-10-2020