Veel Amsterdams MS-onderzoek op ECTRIMS2022

Gepubliceerd op: 11-10-2022

Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 oktober vindt in Amsterdam het jaarlijkse wetenschappelijke MS-congres ECTRIMS plaats. Na twee online edities vanwege corona is het dit jaar eindelijk weer mogelijk om elkaar live te ontmoeten, al bestaat er ook de mogelijkheid om online het congres te volgen. Tijdens de drie dagen van het congres worden ruim negenduizend onderzoekers en zorgverleners uit honderd landen verwacht.

Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het MS Centrum Amsterdam is door ECTRIMS gevraagd om gastheer te zijn. Hij heeft samen met een groep Nederlandse onderzoekers uit Amsterdam, maar ook uit ander Nederlandse steden een interessant wetenschappelijk programma samengesteld. Ongeveer tweehonderd sprekers zullen een (poster)presentatie geven. De presentaties gaan over het hele scala aan MS-gerelateerd onderzoek: de rol van ontstekingscellen bij MS, werking van het hersennetwerk, diagnose en medicatie bij MS, leefstijl en het meten van het ziekteverloop.

Amsterdamse inbreng

MS-onderzoekers van het MS Centrum Amsterdam hebben dit jaar 20 presentaties en 29 posters, waarvan 7 ePosters. Daarnaast worden 9 sessies voorgezeten door een onderzoeker van het MS Centrum Amsterdam. Alle titels en sessies waar Amsterdamse onderzoekers staan in dit document. Volg onze social media kanalen voor al ons #ECTRIMS2022 nieuws.

Zaterdagochtend voor mensen met MS

Op zaterdag 29 oktober wordt er door ECTRIMS een gratis bijeenkomst georganiseerd voor mensen met MS en geïnteresseerden. De belangrijkste onderzoeken van ECTRIMS worden in toegankelijke taal verteld. Deze presentaties zijn zowel in de RAI als online te volgen. De voertaal is Engels maar er wordt gezorgd voor simultane vertalingen.

Inschrijven en meer informatie

Gepubliceerd op: 11-10-2022