VIQTOR DAVIS en MS Centrum Amsterdam werken samen om datascience in te zetten voor MS-zorg

Gepubliceerd op: 23-06-2020

Het bedrijf VIQTOR DAVIS gaat het MS Centrum Amsterdam de komende twee jaar ondersteunen in het verbeteren van de MS Centrum Database, om gezamenlijk het leven en de behandeling van mensen met MS te verbeteren. De MS Centrum database moet alle gegevens van de patiënten van het MS centrum bezitten voor het gebruik voor onderzoek. De intentieverklaring voor samenwerking is maandag 22 juni ondertekend door Bernard Uitdehaag, directeur MS Centrum Amsterdam en Leon de Looff, CEO VIQTOR DAVIS.

Het MS Centrum Amsterdam heeft ruim 1.800 mensen met MS onder behandeling. Zij komen elk jaar voor zorgverlening naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Daarnaast komen er elk jaar meer dan 500 mensen naar het MS Centrum Amsterdam voor een second opinion. Gegevens van deze ziekenhuis bezoeken zullen in de toekomst niet alleen beschikbaar zijn voor de behandelend neuroloog en patiënten in het eigen elektronisch patiëntendossier, maar ook voor onderzoekers beschikbaar zijn in een aparte MS Centrum Database. Door een complete onderzoeksdatabase zal onderzoek veel efficiënter verlopen. Er kan veel sneller ingespeeld worden op nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, waardoor de zorg voor mensen met MS verbetert.

VIQTOR DAVIS, een internationaal ICT consultancy bedrijf, zal het MS centrum helpen met moderne IT technologieën zoals advanced analytics, big data en visualisatie technieken. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen stelt VIQTOR DAVIS over de komende twee jaar 3.500 manuur beschikbaar aan het MS Centrum Amsterdam.

Gepubliceerd op: 23-06-2020