Weer geslaagde MS-MasterclasS voor neurologen

Gepubliceerd op: 06-02-2020

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari werd voor de 15de keer de MS-MasterclasS georganiseerd door het MS Centrum Amsterdam. Vijftien neurologen kregen een update over de diagnose en behandeling van MS. Naast presentaties kregen ze veel casuïstiek.

Sinds 2008 organiseert het MS Centrum Amsterdam de MS-MasterclasS om Nederlandse neurologen op de hoogte te brengen van de laatste kennis rondom MS. Binnen het MS-veld zijn er de afgelopen jaren behoorlijk veel ontwikkelingen geweest, zoals nieuwe diagnostische criteria en een grote stijging van het aantal ziekte modulerende therapieën. Het stellen van de diagnose MS en het bepalen wie het beste gebaat is bij een bepaalde therapie is er niet gemakkelijker op geworden

Tijdens de MS-MasterclasS geven de MS-experts van het MS Centrum Amsterdam voordrachten over de diagnose en de behandeling van MS, daarnaast zijn er werkgroepen, waarin de deelnemers in kleine groepjes casuïstiek krijgen. Per keer doen er vijftien deelnemers mee aan de MS-training. Zo blijft het interactieve karakter van de training gewaarborgd.

De MS-MasterclasS is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Nationaal MS Fonds.

Gepubliceerd op: 06-02-2020