(Bio)medische masteropleidingen en cursussen

Medisch onderwijs op het hoogste niveau. Van arts tot onderzoeker, wij helpen je op weg. Hieronder vind je in vogelvlucht de opleidingen die VUmc School of Medical Sciences te bieden heeft.

Master Oncology
Hou je van wetenschappelijk onderzoek? En ben je een getalenteerd student met interesse in oncologie? Dan is de tweejarige master Oncology van VUmc School of Medical Sciences dé opleiding voor jou. Op de facultaire website vind je meer informatie over de opleiding en toelating.

Master Cardiovascular Research
Heb jij een hart voor wetenschap? Zie je jezelf al wetenschappelijk onderzoek doen bij een gerenommeerd onderzoeksinstituut? En wil je helpen hart- en vaatziekten tegen te gaan? Dan is de tweejarige master Cardiovascular Research van VUmc School of Medical Sciences dé opleiding voor jou. Op de facultaire website vind je meer informatie over de opleiding en toelating.

Master Epidemiologie
Het onderwijsaanbod van EpidM omvat de masteropleiding Epidemiologie, Nederlandstalige bij- en nascholingscursussen op het gebied van methoden en technieken van epidemiologisch onderzoek en volksgezondheidsonderzoek en Engelstalige cursussen in het EpidM Winter Courses programma.

Het onderwijs wordt verzorgd in samenwerking met Amsterdam School of Public Health (APH) en is bestemd voor een breed samengestelde beroepsgroep, bestaande uit o.a. universitaire onderzoekers (waaronder promovendi), klinisch specialisten, huisartsen, tandartsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, sociaal geneeskundigen en epidemiologen.

Uitgebreide informatie over het onderwijsaanbod van EpidM kunt u vinden op de  website van EpidM en bij de beschrijving van de verschillende cursusen.

Masteropleiding Epidemiologie

Epidemiologisch onderzoek: opzet en interpretatie (V10)

Principes van epidemiologische data-analyse (V20)

Regressietechnieken (V30)

Klinimetrie (V40)

Systematische reviews en meta-analyse (K71)

Doelmatigheidsonderzoek: methoden en principes (K72)

Longitudinale data-analyse (K73)

Multilevel analyse (K74)

Kwalitatief onderzoek in de praktijk van de gezondheidszorg (K78)

Klinische predictiemodellen (K80)

Missing Data: Consequences and Solutions (WK81)

Mediatie analyse (K82)

Mixed Models (WR05)

Clinimetrics: Assessing Measurement Properties of Health Measurement Instruments (WV40)