Epidemiologie en Data Science (EDS)

VUmc heeft uitgesproken wetenschappelijke ambities; een belangrijke doelstelling is het doen van excellent wetenschappelijk onderzoek om bij te dragen aan de verbetering van de gezondheidszorg. Het goed meten en analyseren van patiƫntgegevens is hiervoor van cruciaal belang. De afdeling epidemiologie en biostatistiek heeft de epidemiologische, gezondheidseconomische en biostatistische expertise in huis om (aanstaande) artsen en onderzoekers binnen VUmc te trainen in en te helpen bij het oplossen van methodologische vraagstukken.

Medewerkers van de afdeling epidemiologie en biostatistiek werken samen met onderzoekers uit alle onderzoeksinstituten van VUmc. De interactie wordt nadrukkelijk gezocht om het onderzoek van VUmc naar een hoger niveau te tillen.

De afdeling is ook heel actief in het onderwijs. De afdeling coƶrdineert een aantal vakken in het bachelorprogramma geneeskunde waaronder medisch-wetenschappelijke onderwijs 1 en 2, participeert in een aantal masteropleidingen en verzorgt de eenjarige masteropleiding epidemiologie (EpidM).