Diëtetiek en voedingswetenschappen

De diëtisten van de afdeling diëtetiek en voedingswetenschappen weten alles over voeding. Ze geven advies als patiënten problemen hebben met eten of drinken. Of als iemand door ziekte of een behandeling erg afvalt of aankomt. Ook helpt de diëtist mensen die sondevoeding of een dieet nodig hebben.

Goede voeding verbetert de gezondheid en conditie. En dat zorgt ervoor dat patiënten sneller herstellen na een ziekte of operatie. Daarom kunnen de artsen van Amsterdam UMC, locatie VUmc patiënten naar ons doorverwijzen voor persoonlijk voedingsadvies. Dat kan zowel tijdens opname in ons ziekenhuis zijn, als wanneer u weer thuis bent.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Diëtetiek en voedingswetenschappen valt onder de polikliniek interne geneeskunde. De polikliniek interne geneeskunde bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie M op de 1e verdieping.

Diëtetiek en voedingswetenschappen valt onder de polikliniek interne geneeskunde. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op door te bellen naar: 020 - 444 3410.

De medewerkers diëtetiek en voedingswetenschappen komen, indien nodig, op consult op de verpleegafdelingen.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat
020 - 444 3410
diet@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Koken en proeven bij kanker

De polikliniek Cancer Center Amsterdam heeft regelmatig een proeverij. Zo wordt koken (voor mensen) met kanker weer leuk en lekker.

Goed eten in het ziekenhuis

Wie ziek is lust vaak niets. Vooral kinderen kunnen dan snel afvallen. Onze diëtisten helpen ouders hierbij met tips en een aantal extra lekkere hapjes.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Meer uitleg over wachttijden

Patiënteninformatie diëtetiek en voedingswetenschappen

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken dit] uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.