Let op !

Deze informatie gaat over GIOCA, locatie VUmc.
Moet u zijn op locatie AMC? GIOCA, locatie AMC/ Meibergdreef

Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam (GIOCA)

Heeft u een tumor (kanker) in het spijsverteringskanaal? Het expertisecentrum GIOCA (Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam) levert topzorg op het gebied van deze tumoren.

U kunt binnen een week terecht op de polikliniek voor de GIOCA-dag. Op deze dag wordt u onderzocht en gediagnosticeerd en gaat u meestal naar huis met een duidelijke diagnose en behandelplan. Voorheen werd diagnostiek en behandeling op locatie AMC en VUmc gedaan. Alle zorg voor aandoeningen op het gebied van slokdarm-maag is samengebracht op locatie VUmc.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De multidisciplinaire poli oncologie GIOCA VUmc voor slokdarm-maagzorg bevindt zich op de vierde verdieping van de polikliniek bij receptie W4.

Bekijk de interactieve route naar receptie W4. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

De multidisciplinaire poli oncologie GIOCA VUmc voor slokdarm-maagzorg vindt plaats op woensdag en vrijdag op polikliniek W4. Daar zullen naast de GIOCA-afspraken ook de follow up-afspraken gaan plaatsvinden.

Voor het maken of wijzigen van uw poli afspraak of overige vragen, kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de polikliniek Heelkunde en Anesthesiologie: 020-4441100.

Heeft u klachten welke niet kunnen wachten tot het eerstvolgende verpleegkundig spreekuur zoals:

  • Pijn, braken, diarree, koorts en toenemende kortademigheid
  • Volledige passageklachten (niets meer kunnen eten en/of drinken)
  • Verstopte jejunumsonde of indien deze eruit gevallen is

Neem dan contact op met de (verpleegkundig) spoedlijn: 06-25188483.
De spoedlijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur.
Buiten kantooruren kunt u bij spoed contact opnemen met uw huisartsenpost.
Bij levensbedreigende situaties belt u 112.

Mocht uw jejunumsonde buiten kantoor tijden eruit zijn gevallen, dan dient deze binnen 2 a 3 uur terug geplaatst te worden. Neemt u dan contact op met de spoedeisende hulp van het VUmc: 020-4443636.

Voor een medisch-inhoudelijke vraag voor de verpleegkundig consulent kunt u contact opnemen met het algemene nummer: 020-4441100 (met doorkiesnummer 1, 1 en 1). Van maandag t/m vrijdag van 10 uur tot 12 uur is de verpleegkundig consulent bereikbaar tijdens een verpleegkundig spreekuur waarvoor u een terugbelafspraak krijgt.

Voor ‘algemene’ inhoudelijke vragen zijn wij ook bereikbaar per mail: giocaverpleegkundige@amsterdamumc.nl

Bij opname op locatie VUmc kan u opgenomen worden op verschillende verpleegafdelingen.

Zorg waar wij goed in zijn

Maagkanker

Wanneer een tumor ontstaat uit cellen in de maag, spreken we van maagkanker. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten maagkanker.

Slokdarmkanker

Bij slokdarmkanker is een kwaadaardige tumor ontstaan uit cellen van de slokdarm. De namen slokdarmcarcinoom en oesophaguscarcinoom worden ook vaak gebruikt. Er zijn twee vaak voorkomende soorten slokdarmkanker: het plaveiselcelcarcinoom en het adenocarcinoom.

Behandeling slokdarmkanker

Bij het opstellen van een behandelplan voor slokdarmkanker zijn verschillende factoren belangrijk: het stadium van de aandoening, de plaats, grootte en vorm van de tumor en uw lichamelijke conditie.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Sarah Derks
Sarah Derks Medisch oncoloog
David Heineman
David Heineman Upper-GI chirurg, Longchirurg
Annuska Schoorlemmer
A. (Annuska) Schoorlemmer Verpleegkundig Specialist HPB, GE Oncologisch congres voorzitter, Voorzitter landelijk Tumor Werkgroep GE Oncologie Verpleegkundigen / Verpleegkundig Specialisten

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie GIOCA

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.