Veelgestelde vragen over het maken van een polikliniekafspraak

Wilt u een afspraak maken bij Amsterdam UMC, locatie VUmc? En heeft u nog een vraag? Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op.

Ik wil mijn verwijsbrief zelf bij Amsterdam UMC, locatie VUmc langsbrengen. Waar moet ik zijn?

Op de verwijsbrief staat naar welk specialisme uw arts u heeft doorverwezen. Op de digitale routeplanner kunt u de route naar de polikliniek van dit specialisme bepalen. U kunt de routeplanner binnen ons ziekenhuis op uw mobiel gebruiken. U kunt de plattegrond ook printen. U kunt uw verwijsbrief ook afgeven bij de centrale balie bij de ingang van de polikliniek. Onze medewerkers bij de ingang van het ziekenhuis helpen u graag verder. 

Ik wil mijn verwijsbrief opsturen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Wat is het adres?

U kunt de verwijsbrief opsturen naar: 

Amsterdam UMC, VUmc Polikliniek
T.a.v. [zet hier het specialisme waar u naar bent doorverwezen]
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam 

Ik ben doorverwezen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Mijn arts heeft de verwijsbrief opgestuurd of ik heb mijn verwijsbrief afgegeven of opgestuurd, maar ik word niet gebeld. Wat moet ik doen?

Meestal wordt u binnen 3 werkdagen gebeld, bij sommige poliklinieken kost dit meer tijd. Als u na 7 werkdagen nog niet bent gebeld, kunt u het volgende doen:

  1. Vraag eerst aan uw verwijzend arts of de doorverwijzing inderdaad verstuurd is naar Amsterdam UMC, locatie VUmc.
  2. Is dat het geval? Dan kunt u contact opnemen met ons. Kijk via het overzicht poliklinieken bij de contactgegevens van uw polikliniek van uw keuze voor de speciale afsprakennummers. Kunt u het juiste nummer niet vinden? Bel dan naar ons centrale nummer 020 - 444 4444. Onze medewerkers helpen u dan graag verder.

Waarom ontvang ik geen e-mail met datum en tijd van de afspraak, maar word ik teruggebeld?

Als we u aan de telefoon hebben, kunnen we als dat nodig is nog aanvullende informatie vragen. Bovendien kunnen we u meteen op het juiste spreekuur indelen en samen met u de dag en tijd van de afspraak bepalen. Tot slot kunt u uw vragen direct stellen. 

Ik weet niet op welke polikliniek of bij welke arts ik moet zijn. Hoe weet u nu welke afspraak u voor mij moet maken?

Met de gegevens in uw verwijsbrief kunnen we de juiste specialist en polikliniek bepalen. Eventueel kunnen we nog aanvullende informatie aan u vragen als we u aan de telefoon hebben.