IO Leest

ProActive Nursing: klinisch redeneren in zes stappen
Marc Bakker
Boom uitgevers Amsterdam

ProActive Nursing: klinisch redeneren in zes stappen

Een goede verpleegkundige reageert adequaat en efficiënt op problemen van patiënten. ProActive Nursing helpt situaties te overzien, te analyseren, te onderzoeken, aan te pakken en te bewaken. Zo kan de zorg en de veiligheid worden verbeterd door eerder de juiste acties te starten, en zo problemen te voorzien en te voorkomen.


Bestellen

Studeren zonder stress
Mirjam Pol
VU University Press, € 14,95

Studeren zonder stress: zes tips

Een zekere mate van spanning is goed bij het leren. Het helpt om te focussen en door te zetten als het even tegenzit. Stress voor een presentatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je goed voorbereidt. Maar als de spanning te veel wordt, hindert dit het leervermogen. En ook al haal je je toetsen, het voelt gewoon ontzettend vervelend. Tijd om er iets aan te doen!

Bestellen

Hoe train je multidisciplinaire samenwerking in het ziekenhuis? Marjo van Tol
€22,50

Teamtraining van specialisten werkt

TeAMS is een programma van trainingen- en evaluaties voor multidisciplinaire teams. Bij Amsterdam UMC, locatie VUmc neemt iedere medisch specialist op reguliere basis deel samen met andere medische disciplines en de overige zorgprofessionals (verpleegkundigen, paramedici) die deel uitmaken van een medisch multidisciplinair team. Het doel van de trainingen van TeAMS is bewustwording en versterking van de niet technische vaardigheden van de medisch specialist, met de focus op inter- en intraprofessionele samenwerking, communicatie en (zelf)reflectie. Dit boek beschrijft de werkwijze en aanpak.

Bestellen? stuur een mail

De Alles-Arts, Communicatie in Complexe Situaties.
Dr. Martijn van der Kuip, Drs. Klaas-Jan Nauta, Drs. Annemiek Nooteboom, Prof. dr. Marceline Tutu van Furth.
GENEESKUNDEBOEK, €79,50

Wat doe je in conflictsituaties?

Hoe onderhandel je bij ingewikkelde problemen? Hoe reageer je op een boze, agressieve patiënt? Het boek De ALLES-ARTS geeft antwoord op deze en andere vragen en refereert hiermee aan de veranderende aard van de patiëntenzorg en de bredere eisen die worden gesteld aan moderne artsen. De ALLES-ARTS is een handleiding voor effectieve communicatie met andere specialisten, opleiders, verpleegkundigen, managers, patiënten en hun familie in de moeilijke en complexe situaties die je als arts dagelijks tegenkomt. Het is een boek voor iedereen die wil begrijpen wat het werk van (ziekenhuis)artsen in de praktijk mooi en betekenisvol, maar ook ingewikkeld en veeleisend maakt. Auteurs: Martijn van der Kuip, Klaas-Jan Nauta, Annemiek Nooteboom en Marceline Tutu van Furth.

Bestellen