Applicatie Critical Care Obstetrie

De opleiding Applicatie Critical Care Obstetrie biedt verdieping binnen de hoog complexe zorg aan de obstetrische patiënt.

Applicatie Critical Care is een aanvullende scholing en komen verschillende onderwerpen aanbod. Denk aan o.a.  vrouwen die bekend zijn met een hartafwijking en zwanger zijn of de complexe problematiek rondom meerlingen (uitstel procedure) en hemoglobinopathieen. Je leert ook de vaardigheden  om de meest belangrijke afwijkende hartritme te herkennen op een ECG.
Dit is een greep uit het aanbod van de lessen die door experts uit heel Nederland worden gegeven.

Een ingrijpend  life-event  en hoog complexe zorg  vragen van de obstetrie verpleegkundige een professionele attitude op basis van empatisch vermogen, kennis van de critical care obstetrie en  flexibel gedrag. Bovendien moet de obstetrie verpleegkundige de steeds wisselende situaties kunnen signaleren en hanteren.

De opleiding is opgebouwd rond  de zorg voor de vrager van obstetrische high care zorg.  Het klinisch redeneren wordt toegepast binnen de  specifieke zorg. De applicatie critical care obstetrie kent één  leereenheid: Zorg voor de obstetrische high care zorgvrager.

In het overzicht leereenheid in schema  zie je welke leeractiviteiten zijn opgenomen.

Doelgroep

Voor verpleegkundigen met een diploma tot Obstetrie verpleegkundige of  in opleiding, in het bezit zijn van een BIG-registratie en een dienstverband met een ziekenhuis.
NB. Volg je een losse lesdag, dan is een diploma tot Obstetrie verpleegkundige of  in opleiding geen vereiste.

Start en duur

Deze opleiding start in  januari en september en duurt 5 maanden, waarvan 9 lesdagen.

Lesdagen september 2021

  • Di. 28-09 t/m Vrij. 01-10-2021
  • Ma. 22-11 t/m Vrij. 26-11-2021
  • Do. 23-12-2021
  • Ma. 24-01-2022
  • Do. 24-03-2022 - Certificering

Kosten & offerte losse lesdagen

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie. Voor het volgen van losse leereenheden maken wij desgewenst een offerte op. Een offerteverzoek kun je vrijblijvend aanvragen bij Karin Jonker: k.jonker@amsterdamumc.nl.

Accreditatie

Deze opleiding én de losse componenten van de opleiding zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister  V&V. Na afronding van de scholing/opleiding worden de punten toegekend.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt er door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.

Bevestiging van aanmelding en betaling

Na sluiting van de aanmeldingstermijn krijgt de student een bevestiging van deelname toegestuurd. De instelling ontvangt een factuur, die uiterlijk 30 dagen na ontvangst moet zijn voldaan.
Per opleiding is het maximum aantal studenten gesteld op 25. Bij meer dan 30 inschrijvingen wordt er met 2 groepen gestart. De definitieve inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Zij die niet geplaatst kunnen worden, komen op een reservelijst. Indien bij start van de opleiding de student niet geplaatst kan worden, wordt het overgemaakte bedrag gerestitueerd.

Vrijstellingen

Op grond van een eerder verworven competenties kan een student in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dient hij/zij, uiterlijk 1 maand voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de opleider, vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door het hoofd van de sectie in samenspraak met de opleider en het hoofd van de afdeling, waarna de student schriftelijk antwoord ontvangt.

Praktijkleerperiode

De student werkt gedurende de praktijkleerperiode op de eigen afdeling verloskunde. Om de relevante praktijkopdrachten te kunnen behalen is een stage van 9 dagen verplicht.

Stages

De praktijk mag zelf een invulling geven aan de stageplek, de keuze van de stage afdeling kan daarom per instelling verschillen. De stage die op de Medium care, High Care, Intensieve Care of Recovery omvat minimaal 72 uur. De student dient met een minimum van 3 dagen per week deze stage te doorlopen.  Stage in een perinatologisch centrum of op de afdeling anaesthesie behoort tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met  de algemene voorwaarden van  VUmc Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze vervolgopleiding is het volgende vereist:

  • registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • diploma tot Obstetrie verpleegkundige of  hiervoor in opleiding
  • een dienstverband met een ziekenhuis/instelling gedurende de opleiding

Meer informatie? Vraag het aan

Petra Kunkeler

Wellicht ook interessant?

  1. Gedurende deze opleiding doe je kennis en ervaring op op alle gebieden rondom zwangerschap, en uit...
    Bekijk
  2. Als High Care Neonatologie verpleegkundige verleen je (hoog) complexe gespecialiseerde zorg aan te...
    Bekijk