Applicatie Critical Care Obstetrie

De opleiding Applicatie Critical Care Obstetrie biedt verdieping binnen de hoog complexe zorg aan de obstetrische patiënt.

Applicatie Critical care is een aanvullende scholing waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen. Hierbij kun je denken aan vrouwen die bekend zijn met een hartafwijking en zwanger zijn of complexe problematiek rondom meerlingen. Je leert ook om de meest belangrijke afwijkende hartritmes te herkennen op een ECG. Dit is een greep uit het aanbod van de lessen die door docenten uit heel Nederland worden gegeven.

Het opleidingsprogramma is opgebouwd uit 2 EPA’s.

Theorie- en praktijkdeel

Bij de Amstel Academie worden de theorielessen en het vaardigheidsonderwijs verzorgd. Het theoriedeel van de EPA’s bestaat uit een introductie en 8 lesdagen. De verpleegkundige krijgt een stevige theoretische basis en ontwikkelt de competenties die horen bij de beroepsactiviteiten. Je dient voorafgaand aan de start van de applicatie critical care de KernEPA’s van de obstetrie te hebben gevolgd.

De opbouw van het opleidingsprogramma

Specifieke EPA's
MK-OBS-8 Zorg verlenen aan en bewaken van de vitale functies van de obstetrische zorgvrager met bewakingsmonitor
MK-OCC-1-NA Zorg verlenen aan een obstetrische zorgvrager waarbij vitaal bedreigde functies langer dan 24 uur intensief bewaakt en ondersteund worden, reagerend op de geboden therapie of tot overplaatsing naar een IC

Doelgroep

Voor verpleegkundigen met een diploma tot Obstetrie verpleegkundige of  in opleiding, in het bezit zijn van een BIG-registratie en een dienstverband met een ziekenhuis.

Startdatum

De EPA’s worden flexibel en frequent aangeboden. Starten kan 2x per jaar en gaat in overleg met de werkgever. De EPA MK-OCC-1-NA wordt in samenwerking met het Erasmus MC aangeboden.

Kosten

Kijk voor de kosten van deze opleiding en losse lesdagen op de pagina Prijslijsten Amstel Academie.

Accreditatie

Het opleidingsdeel van Amstel Academie is een CZO (College Zorg opleidingen) erkend. Als het praktijkdeel bij het ziekenhuis ook erkend is, wordt een erkend certificaat afgegeven. De opleiding is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister  V&V. Na afronding van de opleiding worden de punten toegekend.

Inschrijfprocedure

De instelling waar je werkzaam bent reserveert een opleidingsplaats bij de Frontoffice. Als de opleidingsplaats is bevestigd wordt er door de Frontoffice een inschrijflink naar de leidinggevende gemaild. Inschrijven is alleen mogelijk via de inschrijflink.

Praktijkleerperiode

De student werkt gedurende de praktijkleerperiode op de eigen afdeling verloskunde. Om de relevante praktijkopdrachten te kunnen behalen is een stage van 9 dagen verplicht.

Stages

De praktijk mag zelf een invulling geven aan de stageplek, de keuze van de stage afdeling kan daarom per instelling verschillen. De stage die op de Medium care, High Care, Intensieve Care of Recovery omvat minimaal 72 uur. De student dient met een minimum van 3 dagen per week deze stage te doorlopen.  Stage in een perinatologisch centrum of op de afdeling anaesthesie behoort tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om losse leereenheden of leeractiviteiten als bijscholing te volgen.

Algemene voorwaarden

Als je je inschrijft voor deze opleiding, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de Amstel Academie. Je vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze vervolgopleiding is het volgende vereist:

  • registratie in het BIG-register als verpleegkundige
  • diploma tot Obstetrie verpleegkundige of  hiervoor in opleiding
  • een dienstverband met een ziekenhuis/instelling gedurende de opleiding

Meer informatie?

Wellicht ook interessant?

  1. Gedurende deze opleiding doe je kennis en ervaring op op alle gebieden rondom zwangerschap, en de...
    Bekijk
  2. Als High Care Neonatologie verpleegkundige verleen je (hoog) complexe gespecialiseerde zorg aan te...
    Bekijk