Business Cases in de Zorg

Schrijf je nu in

Wilt u beter worden in het opstellen van een ‘business case’ voor een project in de zorg? Leer dan in deze aanvullende training hoe u zowel de kwantitatieve als kwalitatieve kosten en baten van een project goed in kaart brengt. De zorg is niet zomaar een ‘business’, dus ‘business cases’ in de zorg zijn een bijzondere puzzel.

Schrijf je nu in

Ook beschikbaar als Incompany training

U leert op hoofdlijnen wat er komt kijken bij het in kaart brengen van de kosten en de baten van een project. Daarbij gaan we zowel in op de financiële als de non-financiële aspecten van een goede ‘business case’. U krijgt de theorie en aan de hand van een project uit uw eigen praktijk gaan we hiermee direct aan de slag.

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor de ‘business case’ van een project: projectleiders, projectmanagers, projectcontrollers, projectmedewerkers en opdrachtgevers.

De training is aanvullend op onze cursussen Projectmanagement. In die zin dat voor het volgen van deze training enige basiskennis van en ervaring met projecten wordt verondersteld.

De trainer, dhr. drs. John C.A. van Rouwendaal, is project- en portfoliomanager bij Amsterdam UMC, de VUmc Academie. Hij is ervaringsdeskundige, auteur en spreker op gebied van PPM en projectmanagement in de zorg.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

De volgende onderwerpen zijn in het programma opgenomen:

 • Wat is een ‘business case’ en waarom is die belangrijk?
 • Voorbeelden en templates
 • Financiële en non-financiële baten van een project
 • Strategische aspecten
 • Alternatieven vergelijken
 • Schatten van kosten en baten

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor de ‘business case’ van een project: projectleiders, projectmanagers, projectcontrollers, projectmedewerkers en opdrachtgevers.

Duur 

4 uur van 09:00 - 13.00 uur

Deelnemers  

Minimaal 3, maximaal 8 deelnemers

Data

Deze training wordt alleen op verzoek gegeven aan groepen. Voor een offerte kunt u contact opnemen met ons team via: projectmanagement@amsterdamumc.nl.

Prijs 2024

€ 239,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 297,00 voor niet-Amsterdam UMC medewerkers.

Locatie 

Medische Faculteit
(gebouw MF)
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

Ook interessant?

 1. Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende uw...
  Bekijk
 2. Veel projecten in de zorg ondervinden vaak vertraging, worden ten onrechte stopgezet of bereiken In...
  Bekijk