Omgaan met Weerstand

Schrijf je nu in

Hoe kunt u beter worden in het omgaan met weerstand in projecten in de zorg? In deze aanvullende training reiken wij de belangrijkste handvatten hiervoor aan. We oefenen met technieken om als projectmanager weerstand bij individuen én groepen beter te begrijpen en aan te pakken.

U kunt zich nu inschrijven voor deze nieuwe training!

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

Via deze training maakt u kennis met en oefent u met technieken die helpen in het omgaan met weerstand. We onderscheiden 3 fasen: herkennen van weerstand, bespreekbaar maken van de weerstand en het zoeken naar een oplossing.

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en of verantwoordelijk is voor projecten in de zorg: projectleiders, projectmanagers, projectcontrollers, projectmedewerkers en opdrachtgevers.

De training is aanvullend op onze cursus Projectmanagement. In die zin dat voor het volgen van deze training enige basiskennis van en ervaring met projecten wordt verondersteld.

De trainers:

  • Dhr. drs. John C.A. van Rouwendaal, project- en portfoliomanager bij VUmc Academie, Amsterdam UMC. Hij is ervaringsdeskundige, auteur en spreker op gebied van PPM & projectmanagement in de zorg
  • Dhr. ir. Daniël Gobits Projectmanager, coach en trainer, Amsterdam UMC

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

De volgende onderwerpen zijn in het programma opgenomen:

 • Wat is weerstand?
 • Rapport opbouwen om “echt” te communiceren
 • Verkennen van onderliggende waarden
 • Behandelen van weerstand
 • Macht en invloed uitoefenen
 • Verander(management)interventies

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en / of verantwoordelijk is voor projecten in de zorg: teamleiders, senior verpleegkundigen, projectleiders, projectmanagers, projectcontrollers, projectmedewerkers, opdrachtgevers.

Duur 

8 uur van 09:00 - 17.00 uur (zelf lunch verzorgen)
+ (optioneel) 2 uur intervisie na 2 maanden

Deelnemers  

Minimaal 3, maximaal 8 deelnemers

Data

Deze training wordt alleen op verzoek gegeven aan groepen. Voor een offerte kunt u contact opnemen met ons team via: projectmanagement@amsterdamumc.nl.

Prijs 2024

€ 477,00 voor medewerkers van Amsterdam UMC. Ben je medewerker van locatie AMC? Schrijf je dan in via de knop ‘geen medewerker VUmc’. Kies bij betaling voor ‘stuur mijn werkgever een factuur voor de kosten van de training’. Het bedrag wordt dan verrekend.

€ 589,00 voor niet Amsterdam UMC medewerkers.

Locatie 

VUmc Academie
Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Trudie van Luijnen - Ligtvoet

Ook interessant?

 1. Veel projecten in de zorg ondervinden vaak vertraging, worden ten onrechte stopgezet of bereiken In...
  Bekijk
 2. Wilt u grip krijgen op alle projecten bij uw organisatieonderdeel? Leer dan in deze aanvullende uw...
  Bekijk