TeAMZ: Multidisciplinair overleg (MDO) - observatietraining

Schrijf je nu in

U neemt regelmatig deel aan multidisciplinaire overleggen. Tijdens deze training observeert u twee van dit soort overleggen aan de hand van een aantal thema’s. MDO valt onder het programma TeAMZ. Dit programma biedt trainingen voor multidisciplinaire en interprofessionele teams.

Doel en opzet

MDO-observatie is een interventie met als doel bewustwording van de interactie en communicatie in multidisciplinair overleg, de invloed hiervan op de medische inhoud en het omzetten van knelpunten in concrete plannen en acties. 

In deze observatietraining worden twee reguliere MDO-overleggen geobserveerd door een aantal deelnemers en externe observatoren. De observaties zijn gecentreerd rond vier thema's:

  • Besluitvorming
  • Kennis delen
  • Opleiding en ontwikkeling
  • Organisatie

De observaties worden uitgevoerd aan de hand van standaard vragen. Wanneer het team zelf aandachtspunten aandraagt, worden specifieke thema's en vragen toegevoegd.

In de derde bijeenkomst is de nabespreking van de twee geobserveerde MDO’s aan de hand van bovengenoemde thema's. De MDO-groep zet zelf aandachtspunten om in een plan en acties.

Bent u geïnteresseerd in deze training? Of willen u en uw team opvolging geven aan de observatie-MDO? Neem dan contact met ons op.

Het programma wordt samengesteld op basis van de besproken punten uit het intakegesprek. Dit vind voorafgaand aan de observaties plaats.

De MDO observaties vinden plaats tijdens uw reguliere MDO overleg.

Aanmelden

Wilt u uw Multidisciplinair Overleg laten observeren door externe observatoren én deelnemers van uw eigen MDO? Neem dan contact op met het programmamanagement van TeAMZ / VUmc Academie. Zij neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Startdata

Datum is op aanvraag

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Nicole Hermans, Programmamanager TeAMZ

Programma TeAMZ

  1. Bij een acute patiëntsituatie is het essentieel dat een team goed samenwerkt en communiceert. SIM...
    Bekijk
  2. U neemt regelmatig deel aan multidisciplinaire overleggen. Tijdens deze training observeert u twee...
    Bekijk