Nieuwe opleiding Basis Acute Zorg

Gepubliceerd op: Fri Dec 04 15:26:00 CET 2020

De nieuwe opleiding Basis Acute Zorg (BAZ) is gestart. Deze opleiding wordt vanwege het tekort aan zorgprofessionals, mede vanwege COVID-19, versneld door Amsterdam UMC aangeboden.

Voldoende zorgpersoneel is cruciaal, zeker in tijden van een pandemie. Vooral in de acute zorg dreigt een tekort aan zorgprofessionals. Om dit tekort tegen te gaan en flexibeler in te kunnen inspringen op de zorgvraag is de nieuwe opleiding ‘Basis Acute Zorg’ (BAZ) ontwikkeld.

De BAZ-opleiding biedt zorgprofessionals de kans zich de basisvaardigheden van de acute zorg eigen te maken. De opleiding is opgebouwd uit een 5-tal beroepsactiviteiten, de zogenaamde EPA’s. In de opleiding is veel aandacht voor klinisch redeneren, waardoor de zorgprofessional eerst onder supervisie, en later zelfstandig aan de slag kunnen.  De studenten kunnen de vijf EPA’s binnen zes maanden halen.

Vandaag op 4 december, is de eerste groep gestart. De volgende groepen starten op 18 februari en in september 2021.

Meer informatie over de BAZ opleiding: www.vumc.nl/BAZ

Basis Acute Zorg-opleiding

Start groepen:
4 december, 18 februari en in september ( datum volgt)

Locatie:
Theorie en vaardigheidslessen vinden plaats bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. Praktijkbegeleiding op de werkvloer, ondersteund door de Amstel Academie.

Aanmelden:
Via de eigen afdeling of solliciteren op een vacature

Informatie & vragen:
Ria Boel, opleider Amstel Academie
mailadres: r.boel@amsterdamumc.nl

Gepubliceerd op: Fri Dec 04 15:26:00 CET 2020