Veertig anesthesiemedewerkers & operatieassistenten ontvangen diploma

Gepubliceerd op: Mon Sep 05 13:10:00 CEST 2022

Voor het eerst sinds tweeëneenhalf jaar was er weer een live diplomering van de complete groep van de operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. 40 studenten hielden in de middag eerst een pitch over hun onderzoek. 

Voor alle sessies was zeer ruime belangstelling. Er moesten stoelen bijgehaald worden. De lijst met onderwerpen is te lang om hier te noemen. Eén mag toch niet onvermeld blijven vanwege de bijzondere invalshoek. Inge Dekker onderzocht wat de impact is geweest van al die onderzoeken die de operatieassistenten en anesthesiemedewerkers doen. Ruim 40% van de voorstellen wordt ook daadwerkelijk doorgevoerd. Dat is de kracht van in-service onderwijs. De theorie en praktijk lopen naadloos in elkaar over. 

Daarna volgde een ouderwetse diplomering in de Amstelzaal waarbij er weer veel aandacht was voor alle studenten. Ook de 139 studenten die tijdens de coronabeperkingen de afgelopen jaren diplomeerde werden niet vergeten.

Start nieuwe groepen

Deze week start er weer een nieuwe groep van 56 studenten aan de opleidingen tot OA/AM operatieassistent en anesthesiemedewerker. Deze opleidingen zijn nu volgens het nieuwe EPA onderwijssysteem ingericht en wat zal bijdragen aan de flexibilisering van het onderwijs. De studenten gaan deze week ook gelijk naar de praktijk. De opleiding duurt 3 jaar.

opleiding tot anesthesiemedewerker 

opleiding tot operatieassistent

Gepubliceerd op: Mon Sep 05 13:10:00 CEST 2022