Revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie

Bij revalidatiegeneeskunde houden we ons bezig met het zo goed mogelijk leren bewegen met een beperking. Een beperking kan ontstaan door een ongeluk of (aangeboren) aandoening. Samen proberen wij ervoor te zorgen dat uw functioneren niet achteruitgaat, of zelfs verbetert. Voor uw behandeling werken onze revalidatieartsen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten hecht samen met andere specialisten.

Als universitair medisch centrum leren we door wetenschappelijk onderzoek steeds meer. Bijvoorbeeld over hoe u dagelijks kunt functioneren na een beroerte. Of als u de ziekte van Parkinson heeft. In complexe revalidatiegeneeskunde bij kinderen spelen wij als expertisecentrum ‘het Centrum Kinderrevalidatiegeneeskunde (CKR)’ landelijk én internationaal een rol. Door het bundelen van krachten en kennis kunnen we zo steeds betere behandelingen ontwikkelen en zorgverleners opleiden.

Zorg waar wij goed in zijn

Multiple Sclerose (MS)

We werken samen met zorgverleners van andere afdelingen in het MS Centrum Amsterdam. Hier binnen combineren we wetenschappelijk onderzoek, opleiding en behandeling van MS. Nieuwe kennis wordt zo snel toegepast.

Nazorg voor patiënten na een beroerte (CVA)

Patiënten die na hun beroerte direct naar huis mogen, bieden wij eenmalig een gezamenlijk (para)medisch consult (GMC). Tijdens dit consult begeleiden wij patiënten en hun mantelzorger.

Diabetische voet

We behandelen patiënten die als complicatie van diabetes mellitus (suikerziekte) hardnekkige wonden aan de voeten hebben. Ons voetenteam bestaat uit een revalidatiearts, vaatchirurg, podotherapeut, verpleegkundige en orthopedisch schoenmaker.

Oncologische fysiotherapie

Onder begeleiding van een fysiotherapeut geven we een trainingsprogramma voor het behoud van uw fysieke fitheid tijdens de medische behandeling van kanker. Deze training is speciaal ontwikkeld door Onconet.

Kinderrevalidatie bij spina bifida

In kinderrevalidatie zijn wij expert. In ons brede spina bifida-team werken verschillende specialisten met kinderen die herstellen van een open ruggetje (spina bifida).

Kinderen met cerebrale parese

We zijn een landelijk erkend expertisecentrum voor kinderen met hersenbeschadiging (cerebrale parese). We brengen zo alle kennis en deskundigheid samen.

Kinderrevalidatie bij plexus-letsel (OPBL)

We zijn een landelijk erkend expertisecentrum voor kinderen met obstetrisch plexus brachialis letsel (OPBL). Ons plexus-team volgt ze van geboorte tot de tienerleeftijd.

Multidisciplinaire vroegbehandeling

De zorg bij heel jonge kinderen vraagt vaak de kennis van verschillende specialisten. Multidisciplinair dus. Ons team bundelt kracht, kennis en deskundigheid.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek revalidatiegeneeskunde of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1180. U kunt ons ook mailen oprevazorg@vumc.nl.

U kunt bij het specialisme revalidatiegeneeskunde niet worden opgenomen op een verpleegafdeling.

Bent u een patiënt of verwijzer? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer of het e-mailadres van de polikliniek.

Algemeen secretariaat:
Telefoonnummer: 020 - 444 0763
Faxnummer: 020 - 444 0787
E-mailadres: revazorg@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Jules Becher
Jules Becher Hoogleraar kinderrevalidatiegeneeskunde Kinderrevalidatiearts
Annemieke Buizer
Annemieke Buizer Kinderrevalidatiearts
 Mirjam van Doorn-Loogman
Mirjam van Doorn-Loogman Revalidatiearts kinderen
Vincent de Groot
Vincent de Groot Revalidatiearts Afdelingshoofd
C.G.M Meskers
Carel Meskers Revalidatiearts, Senior- onderzoeker
Louise Sabelis
Louise Sabelis Revalidatiearts
Agnita Stadhouder
Agnita Stadhouder Orthopedisch chirurg, Wervelkolomchirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Dit specialisme neemt geen patiënten op
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Verpleegafdelingen

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.