Revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie

Bij revalidatiegeneeskunde houden we ons bezig met het zo goed mogelijk leren bewegen met een beperking. Een beperking kan ontstaan door een ongeluk of (aangeboren) aandoening. Samen proberen wij ervoor te zorgen dat uw functioneren niet achteruitgaat, of zelfs verbetert. Voor uw behandeling werken onze revalidatieartsen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten hecht samen met andere specialisten.

Als universitair medisch centrum leren we door wetenschappelijk onderzoek steeds meer. Bijvoorbeeld over hoe u dagelijks kunt functioneren na een beroerte. Of als u de ziekte van Parkinson heeft. In complexe revalidatiegeneeskunde bij kinderen spelen wij als expertisecentrum ‘het Centrum Kinderrevalidatiegeneeskunde (CKR)’ landelijk én internationaal een rol. Door het bundelen van krachten en kennis kunnen we zo steeds betere behandelingen ontwikkelen en zorgverleners opleiden.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie B op verdieping -1.

Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 1180
E-mailadres polikliniek: revazorg@vumc.nl

U kunt bij het specialisme revalidatiegeneeskunde niet worden opgenomen op een verpleegafdeling.

Bent u een patiënt of verwijzer? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer of het e-mailadres van de polikliniek.

Algemeen secretariaat (geen patiëntenzorg)::
Telefoonnummer: 020 - 444 0763
Faxnummer: 020 - 444 0787
E-mailadres: reva@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Multiple Sclerose (MS)

We werken samen met zorgverleners van andere afdelingen in het MS Centrum Amsterdam. Hier binnen combineren we wetenschappelijk onderzoek, opleiding en behandeling van MS. Nieuwe kennis wordt zo snel toegepast.

Nazorg voor patiënten na een beroerte (CVA)

Patiënten die na hun beroerte direct naar huis mogen, bieden wij eenmalig een gezamenlijk (para)medisch consult (GMC). Tijdens dit consult begeleiden wij patiënten en hun mantelzorger.

Diabetische voet

Als het gevoel in de voeten vermindert, de bloeddoorstroming verslechtert en druk op de voet plaatselijk te hoog is, kunnen wonden ontstaan die moeilijk genezen. Dit kan gebeuren bij patiënten met diabetes, vaatlijden of andere neurologische aandoeningen. Behandeling van deze hardnekkige wonden vraagt kennis van verschillende disciplines. Ons voetenteam bestaat uit een revalidatiearts, internist-infectioloog, vaatchirurg, podotherapeut, gipsverbandmeester, orthopedisch schoenmaker en verpleegkundige.

Kinderrevalidatie bij spina bifida

In kinderrevalidatie zijn wij expert. In ons brede spina bifida-team werken verschillende specialisten met kinderen die herstellen van een open ruggetje (spina bifida).

Kinderen met cerebrale parese

We zijn een landelijk erkend expertisecentrum voor kinderen met hersenbeschadiging (cerebrale parese). We brengen zo alle kennis en deskundigheid samen.

Multidisciplinaire vroegbehandeling

De zorg bij heel jonge kinderen vraagt vaak de kennis van verschillende specialisten. Multidisciplinair dus. Ons team bundelt kracht, kennis en deskundigheid.

Oncologische fysiotherapie

Onder begeleiding van een fysiotherapeut geven we een trainingsprogramma voor het behoud van uw fysieke fitheid tijdens de behandeling van kanker. Deze training is speciaal ontwikkeld door Onconet.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Eveline Boeker
Eveline Boeker Kinderrevalidatiearts
Laura Bonouvrie
Laura Bonouvrié Kinderrevalidatiearts
Annemieke Buizer
Annemieke Buizer Kinderrevalidatiearts
Vincent de Groot
Vincent de Groot Revalidatiearts Afdelingshoofd
C.G.M Meskers
Carel Meskers Revalidatiearts, Senior- onderzoeker
Louise Sabelis
Louise Sabelis Revalidatiearts

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Informatie over revalidatiegeneeskunde, ergotherapie en fysiotherapie voor artsen en andere zorgverleners.