Ziekenhuispsychiatrie

Het specialisme ziekenhuispsychiatrie kijkt naar de combinatie ziek zijn en psychische klachten hebben. Zo kan iemand zich ziek voelen terwijl er lichamelijk niets te vinden is. Of angstig of somber worden tijdens de ziekte van Parkinson. Patiënten uit de hele regio worden naar ons doorverwezen, als onze bijzondere kennis op dit vlak nodig is.

Als universitair ziekenhuis doen wij veel wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen psychische en lichamelijke klachten. Het totaalplaatje dus. Vaak is er een gecombineerde behandeling nodig. In ons onderzoek testen we nieuwe methodes van behandelen en nieuwe medicijnen. We zijn steeds op zoek naar het antwoord op uw vraag: ‘Hoe kan ik me beter voelen?’ Hierbij werken we zij aan zij met GGZ inGeest in Amsterdam.

Zorg waar wij goed in zijn

Psychische klachten bij Parkinson of diabetes

Lichamelijk ziek zijn, kan ook geestelijke problemen geven. Vooral over deze problemen bij de ziekte van Parkinson of diabetes hebben wij veel kennis in huis.

Polikliniek onverklaarbare klachten

Wel klachten, maar geen medische oorzaak gevonden? Op onze poli kijken we samen naar nieuwe manieren om de klachten te verlichten.

Centrum neuropsychiatrie Parkinson (CNP)

De ziekte van Parkinson heeft niet alleen invloed op het lichaam, maar ook op de gedachten en het gevoel. Het CNP is expert in onderzoek en behandeling.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek ziekenhuispsychiatrie of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1162.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling medisch psychiatrische unit (4C).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat
020 - 444 0196
020 - 444 0197 (fax)
polikliniekpsychiatrie@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie ziekenhuispsychiatrie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.