Informatiedesk Effectieve zorg & behandeling bij dementie

Er wordt veel onderzoek gedaan naar behandelmethoden bij dementie. De Informatiedesk Effectieve zorg & behandeling bij dementie verspreidt de opgedane kennis uit dit onderzoek onder diegenen die hier in hun dagelijks leven of werk profijt van kunnen hebben, zoals mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals, zorg- en welzijnsinstellingen en beleidsmakers.

Behandelmethoden in de thuissituatie

Hier vindt u effectieve behandelmethoden die zijn ontwikkeld voor mensen met dementie die thuiswonen.

Behandelmethoden in het verpleeghuis

Hier vindt u effectieve behandelmethoden die zijn ontwikkeld voor mensen met dementie in een verzorgings- of verpleeghuis.

De Informatiedesk is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10 en 17 uur op 020-444 6049, of per e-mail: aca@vumc.nl. Het is ook mogelijk om een afspraak met een senior consultant of de projectleider te maken.

Bezoekadres

Medische Faculteit, F-vleugel  
Van der Boechorststraat 7, of 
De Boelelaan 1089A (ingang Uilenplein)
1081 BT Amsterdam

Postadres

VUmc
Medische Faculteit, F-vleugel  
Amsterdam Center on Aging (VU-VUmc)
Afd. Metamedica
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam

Mogelijk gemaakt door

De ontwikkeling van de informatiedesk Effectieve zorg & behandeling bij dementie is mogelijk gemaakt door subsidies van Stichting Steun VCVGZ (Vereniging tot Christelijke verzorging van geest- en zenuwzieken) en Stichting Hofjes Codde & Van Beresteijn. Het initiatief van deze Informatiedesk komt voort uit de Landelijke helpdesk Ontmoetingscentra.