Thema: Leiderschap & persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkeling van (zorg)professionals; voor professionals en leidinggevenden

Professionals en (aankomend) leidinggevenden kunnen bij ons terecht voor diverse excellente leergangen en trainingen, voor het ontwikkelen van vaardigheden, het (leren) stilstaan, onderzoeken en reflecteren in het eigen ontwikkelingsproces en de factoren die daarop van invloed zijn.

Voor individuen, teams en afdelingen bieden wij: coaching, procesbegeleiding en trainingen en intervisie op maat, in thema’s als leiderschap, samenwerken, communicatie, visie, strategie en cultuur.

TeAMS

TeAMS is een programma van trainingen en evaluaties voor multidisciplinaire teams. Versterking van de niet-technische vaardigheden van de medisch specialist staan centraal tijdens deze trainingen en de focus ligt op samenwerking. Er zijn 3 typen trainingen: verbeteren van de werkwijze in een multidisciplinair overleg (MDO), in gesimuleerde situaties trainen van acute situaties (SIM) en effectiever communiceren in complexe samenwerkingssituaties (CST).
Meer informatie over TeAMS

Uitgelicht

 1. U neemt regelmatig deel aan multidisciplinaire overleggen. Tijdens deze training observeert u twee...
  Bekijk
 2. Bij een acute patiëntsituatie is het essentieel dat een team goed samenwerkt en communiceert. SIM...
  Bekijk
 3. Heldere communicatie is essentieel voor een goede samenwerking met uw collega’s. CST valt onder het...
  Bekijk
 4. Bent u arts met potentie en ambitie om een vooraanstaande leiderschapsrol te vervullen? De leergang...
  Bekijk
 5. Cursus

  DOO - COSTA

  Maakt u ingewikkelde interacties mee in uw werk als AIOS, en roepen die gevoelens van frustratie, u...
  Bekijk
 6. Bent u leidinggevende in VUmc en wilt u uw vaardigheden op dit gebied en uw financiële inzichten u...
  Bekijk

Onze opleidingsinstituten

Amstel Academie

Amstel Academie verzorgt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op mbo  en hbo niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen, en medisch ondersteunende opleidingen. Dit doen we voor een groot aantal  ziekenhuizen in de regio en in Nederland.

VUmc Academie

VUmc Academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc en andere zorginstellingen.
Daarnaast ontwikkelen we maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules. Bij het Event Center organiseren we congressen en symposia in opdracht.

School of Medical Sciences

VUmc School of Medical Sciences biedt een bachelor- en masteropleiding en een zij-instroomprogramma geneeskunde: VUmc Zigma. Daarnaast biedt het een Master Oncology aan en een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie.