Horizontaal Toezicht Zorg 4-daagse opleiding

Wilt u alles weten over Horizontaal Toezicht in de zorg (HTZ)? Onze 4-daagse opleiding leidt u op om het gedachtegoed van HTZ met behulp van de landelijk ontwikkelde producten te vertalen naar uw eigen organisatie.

De inschrijving voor de opleiding in het voorjaar 2024 is mogelijk. Wees er snel bij!

Met Horizontaal Toezicht zorgen zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk voor een juiste besteding van huidige en toekomstige zorguitgaven. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars creëren samen op een efficiënte, effectieve en tijdige manier zekerheid over deze uitgaven naar alle ketenpartijen en geven samen invulling aan de maatschappelijke verantwoording over deze uitgaven.

Deze opleiding is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de Nederlandse ggz, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en Nederlandse Federatie van UMC’s (NFU). Kennis en ‘best practices’ vanuit instellingen en zorgverzekeraars worden gecombineerd met de onderwijskundige kwaliteiten van Amsterdam UMC.

Er wordt gebruik gemaakt van het principe Team Based Learning. Dit is een werkvorm waarin leren plaatsvindt aan de hand van echte casuïstiek in kleine groepen. Hierdoor krijgen de doelgroepen inzicht in elkaars werkzaamheden, zodat het leerrendement groot is.

Voor de prijs kunt u klikken op: Praktisch.

Horizontaal Toezicht Zorg - landelijke platform

Meer informatie over Horizontaal Toezicht Zorg vindt u op website van het landelijke platform.

Programma

Het is van groot belang dat management en professionals van zorgverzekeraars en zorgaanbieders opgeleid worden in het gedachtegoed van Horizontaal Toezicht en dit ook weten te vertalen naar de eigen organisatie. De opleiding is dan ook zo praktisch mogelijk opgezet. Zo zal tijdens de opleiding de dialoog tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar getraind worden en zullen praktische handvatten gegeven worden om Horizontaal Toezicht in de eigen organisatie te implementeren. Ook de Soft Controls komen aan bod. Verder leren deelnemers het landelijke raamwerk Horizontaal Toezicht (zoals het Instapmodel en Control Framework) toe te passen binnen de eigen organisatie.
.
Het programma van deze 4-daagse opleiding is ingedeeld in vier verschillende thema’s.

Overzicht lesdagen

- Thema lesdag 1: 'Het belang van Horizontaal Toezicht'
- Thema lesdag 2: 'Impact op de organisatie'
- Thema lesdag 3: 'Riskmanagement over de hele keten’.
- Thema lesdag 4: 'Beheersmaatregelen'

Voor meer informatie over wat er exact wordt behandeld tijdens deze lesdagen, klik hier

Doelgroep

Professionals van zorgverzekeraars, zoals projectmanagers, programmamanagers, reviewleiders en controlspecialisten. Professionals van ziekenhuizen & UMC’s en GGZ-aanbieders, zoals experts van de afdelingen Zorgcontrol, Zorgadministratie, Planning & Control en projectmanagers, programmamanagers en interne accountants/auditors.

Data

Fysieke opleidingsdata: 8 mei, 10 juni, 27 en 28 juni 2024. Lesdag 3 en 4 vinden aaneengesloten plaats waarbij een overnachting mogelijk is.

Duur

4 dagen

Prijs

Fysiek:
€ 2.850,- excl. overnachting (incl. diner op lesdag 3)
€ 3.030,- incl. overnachting van lesdag 3 op lesdag 4 (1-persoonskamer incl. diner en ontbijt).

Locatie

Van der Valk hotel
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Certificaat

Na afronding van de opleiding ontvangt u een certificaat.

Helpdesk

Bij problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl

Algemene voorwaarden

Indien u zich inschrijft voor deze opleiding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie.

Meer informatie? Vraag het aan

Gerda Blom

Ook interessant?

  1. Deze interactieve scholing neemt uw medewerkers mee in het belang van een goede registratie & en op...
    Bekijk
  2. Wilt u uw kennis en vaardigheden op het gebied van financiën verbeteren? Bent u bovendien UMC? Dan...
    Bekijk
  3. Schrijft u wel eens rapporten, memo’s of andere zakelijke stukken? Een goede zakelijke tekst is dan...
    Bekijk