Bezoek afdeling hematolgie

Bezoek is de gehele dag welkom, van 13.00 tot 14.00 uur is het rustuur. Wij vragen u dit voor de patiënten te respecteren. Verwacht u bezoek na 20.00 uur, dan dient de verpleegkundige dit te melden aan de meldkamer.

Uw bezoek gaat de zorgeenheid binnen via een sluis. De tweede klapdeur gaat pas open wanneer de eerste is gesloten. Wie de zorgeenheid binnengaat, moet de handen desinfecteren met alcohol. In de sluis hangt een alcoholpompje.

I.v.m. de kwetsbaarheid van onze patiënten wordt geadviseerd niet op bezoek te komen als u last heeft van verkoudheid, griep, een koortslip of koorts, wij vragen u pas weer op bezoek te komen als de klachten hersteld zijn. Als er in uw omgeving waterpokken heersen, moet u dat aan ons melden.

Kinderen kunnen met volwassen begeleiding mee op bezoek komen, voor kinderen gelden dezelfde maatregelen als voor volwassenen. Zij moeten wel alle gebruikelijke inentingen voor hun leeftijd hebben gehad. Kinderen van 0-16 jaar kunnen spelen in VUmc Kinderstad; tot en met 10 jaar moet dit onder toezicht. Voor verdere informatie kunt u op  www.VUmc.nl/kinderstad  kijken.

We vragen u om op uw kamer maximaal twee bezoekers tegelijk te ontvangen. Het is verstandig iemand aan te wijzen voor het regelen van het bezoek.

Om hygiënische redenen adviseren wij bezoekers niet bij u op het bed te laten zitten.
Jassen mogen aan de kapstok worden opgehangen buiten de kamer.
Om hygiënische redenen kunnen bezoekers geen gebruik maken van de toiletten op de zorgeenheid. Het toilet voor bezoek bevindt zich buiten de zorgeenheid, direct bij de ingang.

Bloemen en planten zijn niet toegestaan, omdat er in water en tuinaarde bacteriën groeien.

Het kan voorkomen dat u tijdens het bezoek wordt opgehaald voor een onderzoek of dat de arts of verpleegkundige u nodig heeft. Het bezoek wordt dan gevraagd om in de conversatieruimte te wachten.

Op de zorgeenheid is voor bezoek gratis koffie, thee en warme chocolademelk uit de automaat.
Bezoekers kunnen iets eten en drinken in het restaurant in de centrale hal of in het personeelsrestaurant. In het personeelsrestaurant kan alleen met pin worden betaald.

Parkeerinformatie kunt u vinden op Route en Contact.

Wij vragen u tijdens een bezoek op onze afdeling uw mobiele telefoon uit of op stil te zetten.