Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Tot welke leeftijd op de kinderpoli?

Wanneer ga ik weg bij de kinderpoli?
Er komt een tijd dat je te oud wordt voor de polikliniek kindergeneeskunde. Waar je dan naar toe moet? Naar de internist. Een internist is een arts die gespecialiseerd is in "interne ziekten". "Interne ziekten" zijn ziekten aan organen zoals je longen, je nieren, je alvleesklier en nog veel meer. Sommige artsen hebben zich nog verder gespecialiseerd in diabetes en zijn dan endocrinoloog of diabetoloog.
"Weg moeten" klinkt erg streng, maar als je 18 jaar bent, ben je volwassen: een mooie leeftijd om naar de internist te gaan. Soms zijn er situaties dat kinderen al op 16- of 17-jarige leeftijd over gaan naar de internist en andere kinderen zijn 19 jaar en komen nog bij de kinderarts. Het gaat in goed overleg met jou en je ouders én de kinderarts.

Naar welke internist?
Natuurlijk ben je vrij in de keuze van de internist. Het is mogelijk om in VU medisch centrum te blijven. Maar soms is het makkelijker om een arts te zoeken in de buurt waar je gaat studeren of in de buurt waar je woont of gaat wonen. Bespreek dit met je kinderarts.

printen