Online cursusinformatiemarkt

Online cursusinformatiemarkt Amsterdam UMC - najaar 2023

Bij Amsterdam UMC is het mogelijk om een diversiteit aan hoogwaardige opleidingstrajecten, trainingen en workshops op het gebied van gezondheidszorg te volgen. Daarmee wil Amsterdam UMC een bijdrage leveren aan de overdracht van kennis ten behoeve van optimale patiëntenzorg.

Tijdens de online cursusinformatiemarkt is het mogelijk om kennis te maken met ons uitgebreide aanbod. Onze opleiders zullen in de week van 30 oktober t/m 1 november 2023 voorlichtingsbijeenkomsten verzorgen, waarbij zij na een presentatie over de scholing eventuele vragen zullen beantwoorden. De presentaties duren ongeveer 30 minuten en worden ofwel rond lunchtijd, ofwel in de avond verzorgd.

Aanmelden is verplicht en mogelijk via het inschrijfformulier cursusinformatiemarkt Amsterdam UMC. Aanmelden kan tot en met 26 oktober.
De inschrijving voor de cursusinformatiemarkt najaar 2023 is gesloten. We zien u graag weer in het voorjaar!

Maak een keuze uit onderstaande 8 scholingen; het is ook mogelijk om meerdere voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen.

Zorgadministratie

De ontwikkelingen binnen de Zorgadministratie gaan in een razend tempo. Denk aan digitalisering, eHealth, datagedreven zorg en Horizontaal Toezicht. De werkzaamheden van de zorgadministrateur veranderen hierdoor. De kerntaken van de zorgadministrateur zijn van administrerende en registrerende taken ontwikkeld tot het managen van het zorgadministratieve proces. Dit vraagt andere competenties en om een uitgebreide inhoudelijke vakkennis van de zorgadministrateur.

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 12.30 uur en 19.30 uur

Werkbegeleiding

Kom in één dag tot de kern van een optimale begeleiding van zorgstudenten. In onze training Werkbegeleiding werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en specifieke vaardigheden. Je leert hoe je een gesprek kunt beïnvloeden door een andere positie in te nemen en hoe je je begeleidingsstijl aanpast aan de student. De training bestaat uit een digitale voorbereiding, individuele en gezamenlijke opdrachten en oefeningen.

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 12.00 uur

Master Health Informatics

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.

Datum: dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november
Tijd: 12.00 uur (di) en 19.30 uur (do)

Recht en ethiek

Mag ik wat moet, moet ik wat mag? Juridische & morele vragen in de praktijk. Tijdens deze bijscholing van een dagdeel gaan we praktijkgericht aan de slag met de juridische actualiteit en jouw vragen. In het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over morele vragen die jullie zelf inbrengen en heb je aan het eind concrete acties en afspraken geformuleerd, waarmee je weer verder kunt!

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 12.30 uur

Klinisch redeneren

Inschatten hoe ziek de patiënt is of wordt, zodat je adequate zorg kunt bieden. Door methodisch observeren en analyseren het kernprobleem bepalen. Zodat je prioriteiten kunt stellen, vooruit kunt denken en daar je handelingen op kunt afstemmen. Dat is klinisch redeneren in het kort. Het is ook klinisch leiderschap tonen. Verantwoorden waaróm je bepaalde prioritering aanbrengt en interventies inzet en hierover vervolgens goed communiceren. We laten je kennis maken met het Time Out-model.

Datum: maandag 30 oktober en dinsdag 31 oktober
Tijd: 12.30 uur

Cursus Projectmanagement

Moet je een of meerdere projecten voor elkaar krijgen? Dan kan de cursus projectmanagement uitkomst bieden. Daarin krijg je theoretische kaders en vooral praktische handvatten aangereikt om direct meer meters te maken met een project uit je eigen praktijk. We gaan in op zowel harde als zachte, als contextuele vaardigheden voor projectmanagers. Je oefent dus niet alleen met een goede planning maken, maar leert bijvoorbeeld ook hoe je beter omgaat met weerstand en opdrachtgevers.

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 12.30 uur en 13.00 uur

Horizontaal Toezicht Zorg

Horizontaal Toezicht Zorg is een samenwerking tussen de zorgverzekeraars en zorgaanbieders en steunt op vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie. Gezamenlijk zorgen zij voor een juiste besteding van huidige en toekomstige zorguitgaven. In plaats van gegevensgerichte controle achteraf, zorgen de partijen voor rechtmatigheid van declaraties aan de voorkant van de processen. In de 4-daagse opleiding leer je het gedachtegoed van HTZ te vertalen naar de eigen organisatie.

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 13.00 uur

Master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO)

De 2-jarige deeltijd hbo-master Docent HGZO leidt op tot innoverend docent die een brug kan slaan tussen onderwijs, onderwijskundig onderzoek en de gezondheidszorg. In het programma staan de competenties didactisch handelen, innoveren, onderzoeken en professionaliseren centraal. De master is voor iedereen werkzaam in de gezondheidszorg in het bezit van een hbo-diploma in de sector zorg, of de sector welzijn in het domein zorg. Daarnaast voor HGZO-docenten die hun onderwijscompetenties naar een hoger plan willen tillen.

Datum: maandag 30 oktober
Tijd: 12.30 uur