Online cursusinformatiemarkt

Online cursusinformatiemarkt Amsterdam UMC - voorjaar 2023

Bij Amsterdam UMC is het mogelijk om een diversiteit aan hoogwaardige opleidingstrajecten, trainingen en workshops op het gebied van gezondheidszorg te volgen. Daarmee wil Amsterdam UMC een bijdrage leveren aan de overdracht van kennis ten behoeve van optimale patiëntenzorg.

Tijdens de online cursusinformatiemarkt is het mogelijk om kennis te maken met ons uitgebreide aanbod. Onze opleiders zullen in de week van 20-24 maart 2023 voorlichtingsbijeenkomsten verzorgen, waarbij zij na een presentatie over de scholing eventuele vragen zullen beantwoorden. De presentaties duren ongeveer 30 minuten en worden ofwel rond lunchtijd, ofwel in de avond verzorgd.

Aanmelden is verplicht en mogelijk via het inschrijfformulier cursusinformatiemarkt Amsterdam UMC. Let op, aanmelden voor Health Informatics kan via deze link
Je kunt je tot en met 16 maart aanmelden!

Maak een keuze uit onderstaande 6 scholingen; het is ook mogelijk om meerdere voorlichtingsbijeenkomsten bij te wonen.

Cursus Projectmanagement

Moet je een of meerdere projecten voor elkaar krijgen? Dan kan de cursus projectmanagement uitkomst bieden. Daarin krijg je theoretische kaders en vooral praktische handvatten aangereikt om direct meer meters te maken met een project uit je eigen praktijk. We gaan in op zowel harde als zachte, als contextuele vaardigheden voor projectmanagers. Je oefent dus niet alleen met een goede planning maken, maar leert bijvoorbeeld ook hoe je beter omgaat met weerstand en opdrachtgevers.

Datum: dinsdag 21 maart
Tijd: 13.00 uur

Opleiding Zorgadministratie

De ontwikkelingen binnen de Zorgadministratie gaan in een razend tempo. Denk aan digitalisering, eHealth, datagedreven zorg en Horizontaal Toezicht. De werkzaamheden van de zorgadministrateur veranderen hierdoor. De kerntaken van de zorgadministrateur zijn van administrerende en registrerende taken ontwikkeld tot het managen van het zorgadministratieve proces. Dit vraagt andere competenties en om een uitgebreide inhoudelijke vakkennis van de zorgadministrateur.

Datum: woensdag 22 maart
Tijd: 19.30 uur

Basiscursus palliatieve zorg

Ben je verzorgende of verpleegkundige niveau 3, 4 of 6? Wil je beter voorbereid zijn op de zorg voor patiënten in hun laatste levensfase? Dan is de Basiscursus palliatieve zorg wellicht iets voor je. Bij de Basiscursus palliatieve zorg krijg je interactieve lessen, samen met verpleegkundigen of verzorgenden van andere niveau’s. Je leert niet alleen om voor de patiënt en diens naasten te zorgen, maar ook hoe je beter kunt zorgen voor jezelf. En je collega’s. De cursus bestaat uit twee dagdelen en een e-learning van ongeveer 4 tot 6 uur.

Data: dinsdag 21 maart en donderdag 23 maart
Tijd: 12.30

PRISMA - analyse van incidenten

Ben je zorgmedewerker en ga je binnenkort werken met de PRISMA-methode? In deze scholing leer je PRISMA van A tot Z kennen. Met de 'Prevention and Recovery Information System for Monitoring and Analysis' ga je in retrospectief op zoek naar de oorzaken van een (bijna-)incident. Met andere woorden: terugkijken naar wat er mis ging. Hiermee voorkom je dat hetzelfde nog een keer gebeurt. Vervolgens formuleer je verbeteracties ter preventie van dezelfde (bijna-)incidenten in de toekomst.

Data: maandag 20 maart en dinsdag 21 maart
Tijd: 12.30 uur (ma) en 19.30 uur (di)

Recht en ethiek

Mag ik wat moet, moet ik wat mag? Juridische & morele vragen in de praktijk.
Tijdens deze bijscholing van een dagdeel gaan we praktijkgericht aan de slag met de juridische actualiteit en jouw vragen. In het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over morele vragen die jullie zelf inbrengen en heb je aan het eind concrete acties en afspraken geformuleerd, waarmee je weer verder kunt!

Data: dinsdag 21 maart en donderdag 23 maart
Tijd: 12.30 uur (di) en 13.00 uur (do)

Overgang en leefstijl

Vermoeidheid, slaapproblemen, opvliegers, last van spieren en gewrichten, gewichtstoename, stemmingswisselingen… De overgang kan grote invloed hebben op je lichaam, je humeur, je privéleven en je werk. De cursus ‘Overgang en Leefstijl’ helpt vrouwen deze fase beter door te komen. Het is ontwikkeld voor vrouwelijke werknemers binnen Amsterdam UMC maar is nu ook beschikbaar daarbuiten. In deze bijeenkomst kom je meer te weten over deelname aan deze cursus en hoe deze cursus tot stand is gekomen.

Datum: maandag 20 maart
Tijd: 13.00 uur

Master Health Informatics

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.

Data: dinsdag 21 maart en woensdag 22 maart
Tijd: 12.00-13.00 uur (di) en 12.30-13.30 uur (woe)