Gender en seksuologie

Sectiehoofd: mw. drs. S. A. (Annelijn) Wensing-Kruger 
E-mail: a.kruger@vumc.nl
Telefoon: 020 4442583

De sectie Gender en seksuologie biedt geprotocolleerde diagnostiek en behandeling van kinderen, adolescenten en volwassenen met genderproblematiek en geslachtsdifferentiatiestoornissen. Deze zorg wordt in multidisciplinaire teams verricht binnen het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG).

De sectie Gender en seksuologie is eveneens betrokken bij de zorg van IVF-patiënten, met name Hoog Technologisch Draagmoederschap en eiceldonatie. Daarnaast biedt de sectie seksuologische begeleiding aan jongeren en volwassenen binnen de Revalidatiegeneeskunde.

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid tot klinische stage voor studenten Klinische (Kinder-en Jeugd) psychologie. Solliciteren kan via: gender.stagesollicitaties@vumc.nl .

Bereikbaarheid telefoon

Er kan gebeld worden voor collegiaal overleg met een van de psychologen van het Kennis en Zorgcentrum voor Genderdysforie. 
Dit kunnen algemene vragen betreffen of specifieke patiënt gerelateerde vragen. De collega's van de medische psychologie voor de genderzorg zijn bereikbaar onder nummer:

  • Voor intern gebruik: 64973
  • Voor extern gebruik: 06-25716346