Heelkunde

Bij het specialisme heelkunde (chirurgie) voeren we alle soorten operaties uit. Van een eenvoudige ingreep tot de echt specialistische sterke staaltjes. Soms onder hoge tijdsdruk, als iedere seconde telt! Zo opereren we mensen na een ongeluk, maar ook mensen met kanker, mensen die hun nier willen doneren of een nier ontvangen.

Bij heelkunde werken we met de allernieuwste technieken. Wetenschappelijk onderzoek is daarbij heel belangrijk. Ons doel is om steeds minder ingrijpende behandelingen te ontwikkelen. Zo kan een kijkoperatie soms een zwaardere operatie vervangen en kunnen patiënten sneller weer naar huis. Ons onderzoek en onze opleiding van toekomstige artsen maakt heelkunde in Amsterdam UMC, locatie VUmc tot een vooraanstaand specialisme.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam
Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek heelkunde bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie G op de begane grond.

Bekijk de interactieve route naar receptie G. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Telefoonnummer polikliniek heelkunde: 020 444 1100
Telefoonnummer polikliniek traumachirurgie: 020 444 1102
Telefoonnummer polikliniek endocriene chirurgie: 020 4441120

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op één van de volgende verpleegafdelingen:

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat algemeen:
020 - 444 4400
heelkunde@vumc.nl

Planbureau voor opname en operatie
020 - 444 3431 (tussen 9.00 en 10.00 uur)
planbureau.hlk-ort@vumc.nl

Zorg waar we goed in zijn

Endocriene chirurgie

Onze bijzondere kennis van de schildklier, bijschildklier en de bijnier maakt onze afdeling heelkunde tot een specialist in het hormonale systeem.

Gastro-intestinale en oncologische chirurgie

In de chirurgie bij maag- en darmaandoeningen en bij kanker, zijn wij in het bijzonder gespecialiseerd in een aantal aandoeningen.

Traumachirurgie

Van een steekwond tot een beenbreuk. Bij traumachirurgie handelen we snel bij patiënten die met letsel op de spoedeisende hulp komen.

Vaatchirurgie

Naast de behandeling van veelvoorkomende vaatziekten, zijn wij specialist in zeldzame aandoeningen als vernauwing van de halsader.

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.